Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 9 Eylül 2024 17 Görüntüleme

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Bülent Keser : “Tarsus’ta 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kaosla Başlıyor”

Yeni eğitim öğretimi başlaması ile birlikte Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Bülent Keser, Tarsus’ta eğitimin durumunu değerlendirdi.

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Bülent Keser açıklamasında şunları söyledi;

“Tarsus’ta 2024-2025 eğitim öğretim yılı kaosla başlıyor”

“İlçemizde 4422 öğretmen 71.603 öğrenci ile eğitim öğretim büyük sorunlarla başlıyor. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra okulların birçoğunun yıkılması ya da güçlendirilme kapsamına alınmasıyla birçok okulda 2’li eğitime geçildi. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen yıkılan okulların temeli atılmamıştır. Okulların yapımına ne zaman başlanacağı ile ilgili bir takvim de sunulmamıştır. Tarsus’un köklü okullarından olan Cengiz Topel lisesi ,Tarsus Fatih lisesi, Cumhuriyet lisesi vb. gibi köklü okulların geleceği belirsizleşmiştir.   Okulların büyük oranda ikili eğitime geçmesi ile birlikte ve önümüzdeki aylarda oluşacak gece gündüz saat farklılığıyla birçok öğrenci ve Veli saat 05.30’larda yola düşecek aynı şekilde gecenin karanlığında 19.00 gibi evlerine dönebilecek bu da öğrenci Veli ve öğretmenler için ayrı bir güvenlik sorunu ortaya çıkaracaktır.

Diğer taraftan öğrencilerin ve öğretmenlerin beslenme barınma ve ulaşım sorunları hala devam etmektedir. Yaşanılan enflasyon derin yoksulluk öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesini mümkün kılmamaktadır. Kantin pahalılığı ve servis ücretleri velilerin belini bükmektedir. Eğitim SEN olarak talebimiz öğrenci ve öğretmenlerimize bir öğün sıcak yemeğin verilmesidir. Özellikle Yenice, Gülek Çamlıyayla ve köylerde çalışan öğretmenlerimiz ciddi ulaşım sorunu yaşamaktadır servisler öğretmenlerimizden günlük kişi başı 250 TL’ye kadar bir ücret istemektedir ,öğretmenlerimize servisle ulaşım desteği verilmelidir.

Proje okullarına öğretmen alımı iktidara yakın sendikalara terk edilmemelidir

Öğretmenlerin il içi ve il dışı tayinlerine bu okullar açılmalıdır. Görevlendirmeler hakkaniyeti yapılmalı adam kayırmacılığa son verilmelidir.

Okullarımızın temizliği çocuklarımızın temiz bir ortamda eğitim öğretim görmesini istiyoruz. Geçmiş yıllarda typ (toplum yararına program) ile okullarda çalışan personel tasarruf tedbirleri çerçevesinde bu yıl İUP(iş gücü Uyun programı) ile haftada 3 gün çalıştırılarak yaklaşık 1800 ile 2000 TL haftalık ücretle çalıştırılacaklardır. Şu bilinmelidir ki haftalık 1800 /2000 Türk lirası ücretle çalışacak kişi bulunamayacağı açıktır. okulların temiz tutulması sağlanmalı çalışanlara güvenceli iş, alın terlerinin karşılığı verilmelidir.

Bu yıl okullar geçen yıl da gündemde olan ÇEDES vb  programlar ile tarikat cemaatlerin hedefi konumundadır. İktidarın siyasal ve ideolojik hedeflerinin okullara taşıyıcısı maalesef tarikatlar ve cemaatler oluşturmaktadır. Diğer taraftan iktidarın seçmeli dersler adı altında Siyasal İslamcı fikirlerini okullara taşıması ayrı bir sorundur. Seçmeli dersleri aileler ve öğrenciler seçmelidir. Laik bilimsel demokratik ve anadilde eğitim talebimiz günceldir, bundan taviz vermeyeceğiniz bilinmelidir. ”

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster