Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 9 Mayıs 2024 32 Görüntüleme

“EĞİTİM SEN ‘DEN CUMA GÜNÜ İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI”

Eğitim Sen : “Cuma Günü Eğitim Emekçilerine Yönelik Şiddeti Protesto Ediyoruz”

Eğitim emekçilerine yönelik artan şiddet olaylarına karşı Eğitim Sen tarafından bir protesto gerçekleştirilecek. Son günlerde yaşanan ve son olarak İstanbul’da okul müdürü İbrahim ORTUGAN’ın hayatını kaybetmesiyle doruğa çıkan şiddet olayları, eğitim camiasında derin endişe yaratmaktadır.

Eğitim Sen adına yapılan açıklamada:”Son günlerde eğitim emekçilerine dönük saldırılar gittikçe artmakta darp edilen bıçaklanan ve son olarak İstanbul’da okul müdürü İbrahim ORTUGAN’nın öldürülmesi ile sonuçlanan şiddet Eğitim SEN tarafından protesto edilecek. Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yap boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bizler, öğretmenlere yönelik şiddetin sadece yasalarla önlenemeyeceğini, her türlü baskıya, tacize ve şiddete karşı can güvenliğimizi ve itibarımızı koruma konusunda mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini belirtiyor, tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımızı birlikte mücadeleye davet ediyoruz.

Yitirmiş olduğumuz eğitim emekçisi arkadaşımıza yapılan bu canice saldırıyı lanetliyoruz ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. “ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster