Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Spor, Tarsus, Yaşam 26 Eylül 2023 98 Görüntüleme

Deva Partisi Tarsus ilçe Başkanı Hasan ATAY “Tarsus İdmanyurdu Zor Koşullarda Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor”

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Mersin Milletvekili Sn. Mehmet Emin EKMEN, DEVA Partisi Mersin İl Başkanı sayın Taner IŞIKBAY ve DEVA Partisi Tarsus İlçe Başkanı sayın Hasan ATAY Tiy Başkanı Cem Kavalcı’yı Ziyaret ederek, takıma destek olmuşlardı
Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Deva Partisi Tarsus İlçe Başkanı Av. Hasan Atay ; Bugün zor koşullar altında ayakta kalmaya çalışan bir Tarsus İdmanyurdu var.
Kulübün içinde bulunduğu zorlukların başlıca sebepleri ise bir o kadar üzücü. Bu sebepler, futbolcuların performansının yanı sıra futbol dışındaki etkenlerle de ilişkilendirilebilir.
Örneğin, Tarsus İdman Yurdu’nun reklam aracı olarak kullanıp oy devşiren ancak seçildikten sonra kulübe sırtını dönen şehrin siyasileri, bu şehirde büyüyüp gelişen ceplerini dolduran işadamlarının kulübe yeterince sahip çıkmaması gibi etkenler bu zorlukların temel nedenleri arasında yer alıyor.
Lütfen sadece seçim zamanlarında değil, her zaman kulübümüzün ve dolayısıyla kulüp başkanımızın yanında olalım. Bir futbol kulübünün neden bu kadar önemli olduğunu anlamak için aşağıda açıklamaya çalıştık.
Unutulmamalıdır ki bu konu parti meselesi değildir ve partiler üstüdür. Şehrin önde gelen spor kulübü, o şehrin marka değerini yükseltir. Bu marka ne kadar değerliyse, şehir o kadar popüler ve yaşanabilir bir imaja sahip olur ve moral bulur.
Futbolcunun gelmek istemediği bir şehre sanayici, genel müdür veya yönetici gelmez; hatta gelmek istemez. Bu nedenle futbol kulüpleri, şehrin algısını en kısa sürede olumlu bir yönde geliştirebilecek en önemli araçlardan biridir.
Günümüzde şehirler, adlarını ticari markalar kadar sahip oldukları futbol kulüpleri aracılığıyla da duyururlar. Şehrin takımı hangi ligde oynuyorsa (profesyonel lig, birinci lig, ikinci lig, üçüncü lig veya amatör küme), şehrin ülke genelindeki gelişmişlik seviyesi algısal olarak benzerlik gösterir.
Basit bir gözlem, Türkiye’nin gelişmiş illerinin takımlarının genellikle profesyonel ligde, gelişmekte olan illerin takımlarının ise ikinci, üçüncü veya amatör kümede mücadele ettiğini gösterir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak Tarsus İdman Yurdu’nun, şehrinizin ülke çapında bir ayna olduğunu unutmamalıyız dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster