Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 10 Haziran 2023 141 Görüntüleme

Derya ÖZİNÇ ; “UNUTMAYIN..! Hukuk bir gün, Herkese lazım olacak”

Hatay Halkının İradesiyle Türkiye İşçi Partisinden Milletvekili Seçilen Can Atalay’ın Bir An Önce Tutuklu Olduğu Cezaevinden Tahliye Edilmeli. “ONUN YERİ CEZAEVİ DEĞİL MECLİSTİR”

Derya Özinç yaptığı paylaşımda ; Avukat ,aktivist Can Atalay aslında mağdurların avukatı olarak hafızalarımıza kazındı . Onu ; Soma faciası, Ermenek maden kazası, Adana öğrenci yurdu yangını, Çorlu tren kazası gibi Türkiye’deki birçok toplumsal dava ile gazeteci ve yazarların düşünce özgürlüğü davalarında avukatlığıyla tanıdık , açıkçası meslektaşıma sonsuz saygım var.


Gezi Parkı‘na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışmasının avukatlığını yürüttü. Gezi Davası’nda yargılanması sebebiyle hukuksuzca verilen 18 yıl hapis ceza sınana binaen karar kesinleşmediği için o hukuken hükümlü değil tutukludur.

Milletvekili seçilmesiyle hukuken tahliye edilip Milletvekilliği görevine devam etmesi tartışma konusu bile yapılamaz.Hangi partiden milletvekili olduğunun ne önemi var ki “Unutmayın hukuk bir gün herkese lazım olacak” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster