İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Teknoloji, Yaşam 16 Haziran 2023 134 Görüntüleme

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI’NIN İLİMİZDE 19 PROJEYE VERECEĞİ 21 MİLYON TL DESTEK İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vali Ali Hamza Pehlivan, Divan Otelde düzenlenen toplu imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında;
“Bugün, 5 ayrı program dahilinde toplam 19 proje için Ajans ve faydalanıcı paydaşlar arasında protokoller imzalanacak. Bu projeler içerisinde; Genç Girişimci Destek Programı, Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Teknik Destek Programı ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programları bulunmaktadır. Bu programlar kapsamında kabul edilen projeler için 21 milyon TL destek sağlanacaktır.
Her yıl, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’ın da destekleri ve öngörüleriyle, Bölge Kalkınma Ajansı yönetim kurulumuz ve orada temsil edilen kurum ve kuruşlar başta olmak üzere, ilgili uzman arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, tespitler, değerlendirmeler kapsamında, ihtiyaç duyulan alanlarda proje çağrıları yapılmaktadır. Bu çağrılar akabinde de potansiyel görülen alanlarda ve adım atma,paydaş olma imkanı bulunan kurum ve kuruluşlarla da yakın temas halinde, projeler vücuda getiriliyor. Bu dönem de proje çağrılarımıza, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, ilgi oldukça yüksek düzeyde oldu. Projeler önce fikirle başlıyor ve bu fikirler olgunlaştırılıyor.
Olgunlaştırılan bu fikirler proje haline getirilerek öncelikleri ve içeriklerine göre değerlendirmeleri yapılıyor. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra projelerin desteğe değer görülmesi üzerine bugünkü gibi imza aşamasına geliyor.
Bundan sonra da bu çağrılarımız devam edecek. Geçtiğimiz yıl, Bölge Kalkınma Planlarını oluşturmuştuk. Bu planlarla ilgili haftalarca grup çalışmaları yapıldı. Bölge kalkınma planlarında, hem Adana hem Mersin özelinde çok önemli tespitler ortaya konuldu. Bu tespitlerin ışığında da projeksiyonlar geliştirildi ve halen de geliştiriliyor. Bunu yaparken de İlimizin değişik potansiyelleri muhakkak ki dikkate alınıyor.
İlimizin tarımdan, ticarete, sanayiye, turizme ve gençlik hizmetlerine kadar akla gelebilecek bütün alanlarda potansiyeli bulunmaktadır. Bazen bulunulan ilin ve bölgenin, belli alanlara yönelmesi tercih edilebilir. Ama ilimizle ilgili baktığımızda bütün bu sektörlerin bir uyum içerisinde, birbirini de destekler mahiyette yol aldığını görmekteyiz. Dolayısıyla biz tarımı konuşurken turizmi de konuşabiliyoruz.
Turizmi konuşurken sanayiyi de ticareti de konuşabiliyoruz. Mersin olarak çeşitlilikte bereketi yakaladığımızı; bütün sektörlerin eşgüdüm,işbirliği ve koordinasyon halinde gelişerek geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğimizi düşünüyoruz.
Ben bu vesileyle öncelikle proje geliştiren ve teklif eden herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca, diğer projelerde olduğu gibi, bu projelerde de destek sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’a teşekkür ediyorum. Bütün projelerimiz İlimize ve faydalanıcılarına hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bugüne kadar Mersin İline kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bölgesel kalkınmaya yönelik geliştirdikleri toplam 404 projeye yaklaşık 515 milyon lira mali destek sağlamıştır.
Ajans tarafından mali desteklerin yanı sıra kar amacı güden ve gütmeyen kurum ve kuruluşların, kurumsal kapasitelerini geliştirmeye yönelik ihtiyaç duydukları eğitim, danışmanlık ve mentörlük çalışmaları için de teknik destek ve yatırım öncesi ihtiyaca yönelik fizibilite destekleri sağlanmaktadır.
Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından açılmış olan 5 ayrı program kapsamında ilimizden desteklenmesi uygun bulunan; 7 adet Genç Girişimci Destek Programında, 7 adet Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programında, 2 adet Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programında, 2 adet Teknik Destek Programında ve 1 adet Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programında olmak üzere 19 proje desteklenmeye uygun bulunmuş ve bu projeler için 21 milyon TL’lik destek sağlanacaktır.
Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından;
Genç Girişimci Destek Programı kapsamında; Captain Edgar Giza (video dijital oyun), Mıote, Yerli Teknoloji Yeni Nesil Endüstriyel İstifleme Robotu Üretimi ve Ticari Potansiyelinin Geliştirilmesi, Cyber Tamer, Akıllı Sera Yönetim Sistemi, Kablosuz Üretim&Makine Takip Sistemi ve Guider Verse projelerine;
Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programı kapsamında; Lezzeti İkram Projesi, Mersin Un Fabrikası, Kırma, Eleme Sistemi ve Un Analiz Alt Yapısı Geliştirme Projesi, Otel Tadilat, Mersin’in Sembolü Kızkalesi’nde 12 ay Turizm, Organizasyon Salonlarının Tamamen Yenilenmesiyle Belirli Standartlar Çerçevesinde Hizmet Kalitesini Artırma Projesi, Sultaşa Otelinin Hijyen ve Sağlık Kriterleri Kapsamında Modernizasyon Projesi ve Erco Restaurant Genç İstihdam ve Makina Alımı projelerine;
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında; Afet ve Acil Durumlara Yönelik Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri Üretim Merkezi Kurulması Projesi ile Sabit ve Katlanabilir Konteyner Ev Üretim Tesisi projelerine;
Teknik Destek Programı kapsamında; Akdeniz Kültür Merkezi’nin Turizm Odaklı Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi projesi ve Erdemli Kocahasanlı Su Plajının Doğa ve Kültür Turizmi Odaklı Kapasitesinin Geliştirilmesi Projelerine;
Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında ise; Yalın Üretim Danışmanlığı projesine destek sağlanacaktır.Düzenlenen imza töreninde, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran da konuşma gerçekleştirdi.
Programa Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve destek almaya hak kazanan proje sahipleri ve temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster