İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Yaşam 4 Nisan 2023 128 Görüntüleme

CHP’li Dağgeçen, İstanbul Sözleşmesinin Yeniden Yürürlüğe Konacağını Söyledi

CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILI KADINLARIN YÜZYILI OLACAKCHP Mersin Milletvekili A.Adayı Av Yeşim Dağgeçen, Türkiye’nin hukuksuzca çekildiği İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe gireceğini belirterek, “Kadınların özgürlüğünü tehdit olarak görenlere karşı mücadelemiz sürecek. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı kadınların yüzyılı olacak” dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili A.Adayı Av Yeşim Dağgeçen, kadınların yaşamları ve kadın özgürlükleri üzerinden siyasi pazarlıkların yapılamayacağını vurguladı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin kadınların seçimi olacağını ifade eden Dağgeçen, “Bir tarafta kadınların yaşamlarını, mücadele ile elde ettikleri hakları yok sayanlar, diğer yanda kadın özgürlüğünü savunanlar var. Kadın özgürlüğünü tehdit olarak görenlere karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bu seçim kadınların seçimi olacak” dedi.

KADIN HAKLARI SEÇİM PAZARLIĞI YAPILDIKadın haklarının pazarlık konusu edildiğini hatırlatan Dağgeçen, “Kadınların uzun yıllar mücadele ederek elde ettiği haklar, seçim pazarlığı yapıldı. Kaldırılmak istenen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddete ve ev içi şiddete maruz kalan veya maruz kalma tehlikesindeki kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarının korunması ve şiddeti önlemek için alınacak tedbirleri düzenliyor. Ayrıca 6284 sayılı kanun, evli olmayan bireyleri de koruması, şiddet uygulayan kişinin ve şiddetin kendisinin tanımının genişletilmesi ve önleyici ve koruyucu tedbirleri içermesi gibi birçok iyileştirmeyi içeriyor. Tartışılmasına dahi izin verilemez” dedi.İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZDağgeçen, Türkiye’nin kadınlara karşı şiddetle mücadelede en önemli uluslararası hukuki dayanaklardan biri olan İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çekildiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlara sözünü anımsatan Dağgeçen, şöyle devam etti: “Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin İstanbul Sözleşmesi, doğrudan kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin engellenmesini amaçlayan ilk uluslararası sözleşmedir. Türkiye’nin hukuksuzca çekildiği İstanbul Sözleşmesi ilk bir hafta içerisinde yeniden yürürlüğe konacak. Kaybedecek tek bir kız kardeşimiz bile yok. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı kadınların yüzyılı olacak.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster