İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Yaşam 5 Nisan 2023 131 Görüntüleme

CHP’li Dağgeçen, CHP İl Binasında Düzenlediği Basın Toplantısında Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili A.Adayı Av. Yeşim Dağgeçen, Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 3 Nisan günü, Mersin CHP İl binasında 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığına ilişkin Basın Toplantısı gerçekleştirdi.
 Dağgeçen toplantıda şu ifadelere yer verdi:“ Kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı 3 Nisan 1930 tarihinde, milletvekili seçme ve seçilme hakkı da 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde TBMM tarafından verilmiştir. Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Sayın Müfide İlhan, Mersin Belediye Başkanı seçilmiştir.
Av. Yeşim Dağgeçen, Mersin’de Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek sosyal demokrat milletvekili ise Sayın Oya Araslı’dır. Bugün uzun yıllardır kentimizde sosyal demokrat kadın milletvekili temsiliyeti olmaması büyük bir yoksunluktur” ifadelerini kullandı.
“BİR ÇİCEĞİ ÖLDÜREBİLİRSİNİZ AMA BAHARIN GELİŞİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ”Av. Yeşim Dağgeçen, “ Demokratik kitle örgütlerinde edindiğim örgütsel birikimimi, mesleki birikimimi, siyasi tecrübelerimi eşit yurttaşlık hedefinde, kadın hakları, insan hakları, doğanın korunması ve yaşam savunuculuğu alanlarında daha ileri hedeflere taşımak adına bu yola çıktığını” ifade etti.
Dağgeçen ayrıca “ Bu yolda, bu tarihi günde, benimle beraber heyecanımı paylaştığınız, yolculuğuma katkı sunduğunuz için yol arkadaşlarıma, değerli basın emekçilerimize CHP İl Başkanımıza, İl Yönetim Kurulu üyelerine ve partimin tüm örgüt ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Dağgeçen sözlerini ise şu sözle noktaladı “Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz “dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster