İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 8 Nisan 2023 139 Görüntüleme

CHP PARTİ OKULU TARSUS’TA SEÇİM BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VERDİ

CHP Tarsus İlçe Başkanlığı seçimde sandık güvenliği çalışmalarına başladı. Tarsus ‘ta, 777 sandık ve 162 oy kullanma merkezi’nde görevlendirdiği, toplam 1797 sandık görevlisi, bina sorumlusu, kat sorumlusu ve bilişim sorumlularına yönelik eğitim çalışmaları, CHP Parti Okulumuz eğitmenleri tarafından bugün Tarsus Nikâh salonunda yapılan seminerle seçim öncesi bilgilendirildi.
Eğitmen Salih Yüzgeç’in açılış konuşmasının ardından, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.
Eğitmen Salih Yüzgeç ve Ayşe Kuru, seçimde görev alacak olan partili sandık görevlilerine seçim günü oy kullanma öncesi, oy verme sırasındaki sorumluluklar ve oy sayım ve döküm süreci hakkında bilgiler verdi.
Seçim günü yaşanabilecek sorunlar, sorumluluklar hakkında bilgiler veren eğitmenler, bu gibi durumlarda neler yapabileceklerini yetki ve sorumluluklarını, sandık görevlilerine anlatıldı.
Sandık çevresinde kimler bulunabilir? Şikâyet ve itiraz durumları ve bu gibi durumlarda neler yapılır? Oy verme zamanı ne zaman başlar, ne zaman biter? Sandık kurulu üyesi ve müşahit nasıl oy kullanır? Hangi tip kimliklerle oy kullanılabilir? Görme engelli, engelli, zihinsel engelli bireylerin nasıl oy kullanabileceği ve seçim süresinin bitimindeki görev ve sorumlulukları gibi konu başlıklarına değinildi.
AYRICA CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI OZAN VARAL İSE ŞUNLARI SÖYLEDİ;
“Kimsenin halkın iradesine el uzatmasına izin vermeyeceğiz.
Akıllarından bile geçirmesinler!
Sandık güvenliği çalışmalarına iki yıl önce başladık. Tarsus ‘ta, 777 sandık ve 162 oy kullanma Merkezi’nde görevlendirdiğimiz toplam 1797 sandık görevlisi, bina sorumlusu, kat sorumlusu ve bilişim sorumlularımıza yönelik yönelik eğitim çalışmalarımız CHP Parti Okulumuz eğitmenlerince aralıksız devam edecek!
Gönüllü müşahitlerimiz ve seçim güvenliği konusunda bilgilenmek isteyen yurttaşlarımız için de eğitimlerimiz sürecek!
Seçim güvenliği konusunda elini taşın altına koyan, demokrasiye ve adalete susamış, yolsuzluk ve yoksulluğun son bulması için mücadele eden herkesle birlikteyiz, Sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster