Ana Sayfa Gündem, Spor 8 Temmuz 2024 20 Görüntüleme

Büyükşehir’in ‘U-11/U-12 Futbol Şenlik Ligi’ Ödül Töreni İle Son Buldu

Çocukların sporla büyümesi ve sporla iç iç olması için pek çok organizasyona ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bu yıl 3.’sünü düzenlediği ‘U-11 ve U-12 Futbol Şenlik Ligi’, ödül töreni ile sonlandı.

3 Haziran’da başlayan, Türkiye Futbol Federasyonu ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) iş birliğinde gerçekleşen Çocuk Futbol Şenliği’nde; Erdemli, Silifke, Tarsus ve merkezden 11 ve 12 yaş grubu çocuklar kıyasıya mücadele etti. 147 spor kulübünün katıldığı ve 3 bin çocuğun rekabet ettiği organizasyonda, birinci olan takımlara ödülleri düzenlenen törenlerle takdim edildi.

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşen ödül töreninde aileler de yer alarak, çocuklarının mutluluklarına ortak oldu. Ödül töreninde Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcıları Serdal Gökayaz ve Ali Rıza Özdemir, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz da yer aldı.

Ödülleri takdim edilen takımlar arasında; U-11 A Grubu birincisi Mersin Büyükşehir Belediyesi, U-11 B Grubu birincisi Kadirefe, U-11 C Grubu M. Çelikspor, U-11 D Grubu birincisi Yenişehir İdman Yurdu olurken; U-12 A Grubu birincisi Akdeniz Zirve, U- 12 B Grubu birincisi M. Demirspor, U-12 C Grubu birincisi Evrensel, U-12 D Grubu birincisi Toroslar Kartal oldu.

Başarılı olan takımlara kupaları verildi

Tarsus’ta gerçekleşen ‘U-11, U-12 Futbol Şenlik Ligi’ 4 grupta oynandı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Tarsus Şehir Stadı’nda gruplarında birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara, düzenlenen törenle kupaları verildi. Genç oyuncuların oldukça heyecanlı oldukları gözlenen kupa törenine, kulüp yönetici ve hocalarının yanı sıra aileler de katıldı.

Erdemli’de gerçekleşen ‘U-11, U-12 Futbol Şenlik Ligi’nde, U-11 A ve U-12 A olmak üzere 2 kategoride ödül verildi. Erdemli Stadyumu’nda gerçekleşen ödül töreninde U-11 A grubunda; Erdemli Belediye birinci, Çeşmeli İdman Yurdu ikinci, Koyuncu Irmak takımları üçüncü oldu. U- 12 A grubunda ise; Erdemli Belediye birinci, E.Elit ikinci, Koyuncu Irmak takımı üçüncü oldu.

Silifke Taşucu Stadyumu’nda gerçekleşen ‘U-11, U-12 Futbol Şenlik Ligi’ ödül töreninde de başarılı sporculara ödülleri takdim edildi. 2 kategoride verilen ödüllerde U-11 A grubunda Genç Mut birinci, Silifke Çağdaş ikinci, Taşeli İdman Yurdu üçüncü olurken U-12 A grubunda ise Genç Mut birinci, Silifke Çağdaş ikinci, Silifke Belediye takımları üçüncü oldu.

Tok: “Organizasyona olan katılım her sene artarak devam ediyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Türkiye Futbol Federasyonu ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliği ile bu yıl ‘U-11 ve U-12 Futbol Şenlik Ligi’nin 3.’sünü düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin spora olan desteğinin artarak devam edeceğini vurgulayan Tok, “Organizasyona katılım her sene artarak, daha fazla takımın mücadele etmesi sağlanıyor. Bu sene merkez ilçelerimizin hepsi, Tarsus, Silifke ve Erdemli’den toplam 147 takım ve 3 bin sporcu, aileleri ile beraber şenliğimize katıldılar. Gelecekte buradan çok ciddi yıldızlar çıkacak. Ben bundan eminim, çünkü içlerinde çok iyi futbolcular var” diyerek, organizasyonda emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Gökayaz: “3 bin sporcunun iştiraki ile çok güzel bir turnuva gerçekleşti”

Futbol Şenlik Ligi’nin yaklaşık bir ay sürdüğünü kaydeden Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, “Yaklaşık bir ay süren turnuvaya 147 takımımız 3 bin sporcu ile iştirak etti. Bu zaten, adı üzerinde şenlik ligi. Bunun kaybedeni olmaz. Kazananı ise hepimiziz. Önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımlarla, daha güzel bir organizasyon olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Uzunbağ: “11 ve 12 yaş grubu miniklerin katıldığı çok güzel bir turnuva yapıldı”

Erdemli’de gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, turnuvanın güzel geçtiğini belirterek, “Bu futbol turnuvasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Büyükşehir Belediyemiz iş birliği içerisinde tertipledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer sporun her türlü dallarında bilhassa gençlerin, çocukların her zaman yanında olmuştur. Tekrar öyle bir gün yaşadık. Çocuklarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Ertaş: “Anlamına yakışır bir etkinlik oldu”

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, futbol şenliğinin anlamına yakışır bir etkinlik olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi yine bir ilki başlattı ve 200 adet sağlık çantası yaptırdı. Bunu da kulüplerimize hediye etti. Başkanımız Vahap Seçer’in ‘Memnuniyetle Mersin’ sloganı var. Biz de ‘Memnuniyetle spor’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Çıkan: “Büyükşehir, ilk günden itibaren her ihtiyacımıza koştu”

3 yıldır üst üste organizasyona katıldıklarını dile getiren Akdeniz Zirve Spor Teknik Sorumlusu Abdulkadir Çıkan, “Büyükşehir Belediyesi’nin çok değerli hocaları, ilk günden itibaren bütün ihtiyaçlarımıza koştular ve her konuda bize yardımcı oldular. Soğuk sudan saha imkânlarına kadar destek verdiler. Büyükşehir bu konuda elinden geleni sonuna kadar yapıyor” sözlerine yer verdi.

Çocukların coşkularına aileler de ortak oldu

Velilerden Abdülselam Taş, çocuğu ile gurur duyduğunu söyleyerek, “Çocuğumun takımı U-12 D grubunda birinci oldu. Onun için çok sevinçliyiz. Çocuklar bu sayede sorumluluk taşıyıp okullarını daha çok seviyorlar ve sporla daha çok iç içe oluyorlar” dedi.

Velilerden Ali Şen ise, “Bütün çocuklar nasıl gururlandıysa, biz de veliler olarak gururlandık. Zaten bir yıldır hazırlanıyorlardı. Hepsini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

U-12 D grubunda mücadele eden çocuklardan Mustafa Berzan Taş, turnuvanın çok faydalı olduğunu ve bu süreçte kendini çok geliştirdiğini aktararak, “Takımımız için çok güzel bir başarı bence. Herkes için çok yararlıydı, herkesi sporla buluşturdu. 2 günde bir maç yaptık. Sokakta maç yapmak yerine, burada lig maçları yaptık. Bu sürede çok geliştim” diye konuştu.

Çocuklardan Halil Başaran, “Çok güzel bir duygu. Birinci olduk. Diğer rakiplerimizin önünde tamamladık. Gelecek sene de bunu yapmak istiyoruz. Namağlup bir şekilde tamamladık. Geçen sene de U-12’deydik ve o zaman da 2. olmuştuk. Her sene daha da üstüne koyarak devam ediyoruz” dedi.

Çocuklardan Eray Fatih Şen ise, “Turnuva benim için çok iyi geçti. Takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Çok iyi performans gösterdik. Onlar olmasaydı kazanamayabilirdik” sözlerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster