İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Sağlık, Tarsus, Yaşam 6 Mart 2023 132 Görüntüleme

Büyükşehir’in Hatay ve Adıyaman’da Destek Çalışmaları Sürüyor

Bir ay önce yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremin etkilediği 10 il için tüm birimleriyle seferber olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede; barınma, yemek, sağlık ve acil ihtiyaçların karşılanması gibi önemli hizmetlerini sürdürüyor. Hatay’da kurduğu çadırkentte depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da sürdürdüğü konteyner kent çalışmalarının yanı sıra Mobil Mutfak, Gezici Sağlık, Gezici Diş Sağlığı ve Mobil Kuaför’ü de bölgeye sevk ederek hizmete başlamasını sağladı. Kadın ve çocuklar için destek verecek olan psikososyal destek ekibi de Adıyaman’da hizmet vermek üzere Pazartesi günü yola çıkacak.

Adıyaman’da Mobil Mutfak, Mobil Kuaför, Gezici Diş ve Sağlık Aracı hizmet veriyor

Koordinasyonunu üstlendiği Adıyaman’da 3 bin 500 kişinin barınabileceği konteyner kent kurulumu için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mobil Mutfak, Mobil Kuaför, Gezici Diş Sağlığı ve Gezici Sağlık Aracı’nı bölgeye sevk etti.

Bölgede bulunan çadırlarda yaşayan vatandaşlar için öncelikli ihtiyaçları karşılamak adına sürekli saha çalışması yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmetleri de buna göre yönlendiriyor. Depremin olduğu andan itibaren Hatay’da hizmet veren Mobil Mutfak Tırı, Adıyaman’a geçerek hizmet vermeye başladı. Adıyaman’da depremzedeler için sıcak çorba hizmeti veren Mobil Mutfak Tırı, kırsal bölgelere de çorba gönderimi yapıyor.

Büyükşehir’in Gezici Sağlık Aracı da bölgede hizmet veriyor. 1 Göğüs Hastalıkları Uzman Doktoru ve 2 hemşirenin olduğu Sağlık Aracı’nda geniş kapsamlı doktor muayenesi, pansuman, enjeksiyon, serum, hastalara ilaç tedavisi hizmeti verilecek. 1 diş hekiminin yer aldığı Gezici Diş Sağığı Aracı da depremzede vatandaşlar için muayene, dolgu ve diş çekimi hizmeti verecek.

Mobil Kuaför de Adıyaman’da hizmete başladı. Depremin ardından kişisel bakımlarını gerçekleştiremeyen depremzedeler için hizmet veren Mobil Kuaför’de, kadın, erkek ve çocuklar için saç kesimi, saç boyası, tıraş, el ve ayak tırnak bakımı ile cilt bakımı yapılıyor. Adıyaman’daki kadın ve çocuklar için danışmanlık hizmeti verecek olan psikososyal destek ekibi de Pazartesi günü yola çıkacak. Ekip, depremin kadın ve çocuklar üzerinde verdiği etkiyi en aza indirmek adına destek çalışmaları yürütecek.

Hatay’da Çocuk Oyun Atölyesi çalışmaları sürüyor

Depremde yıkımın büyük olduğu Hatay’da; Türk ve İsveç Lionları ile birlikte Hatay EXPO Fuar Alanı karşısındaki bölgede 1500 kişilik çadırkent kuran Büyükşehir Belediyesi, acil ihtiyaçları karşılamayı sürdürüyor. Depremin çocuklar üzerindeki etkisini en aza indirmek adına da çadırkentte yaşayan çocuklara özel bir yer oluşturan Büyükşehir Belediyesi, 48 metrekarelik alanda Çocuk Oyun Atölyesi’nin kurulumunu sürdürüyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI

SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster