İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Yaşam 10 Kasım 2023 51 Görüntüleme

Büyükşehir’den Öğrencilere Ara Tatil Tavsiyeleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ara tatil öncesi öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunarak tatili nasıl verimli bir şekilde geçirebileceklerini aktardı. Öğrenci ve velilere önerilerde bulunan MERCİ Danışmanlık Merkezi’nde Rehber Öğretmen Verda Altuğ, öğrencilerin ara tatilde planlı bir şekilde hem dinlenmeye hem ders çalışmaya vakit ayırması gerektiğini belirterek, bu sayede tatil sonrası daha verimli bir şekilde eğitimlerine devam edebileceklerini vurguladı.

Altuğ, “Ara tatilde çocuklar ‘Ben çok çalıştım, dinlenmeliyim’ moduna giriyorlar. Veli de ‘Tamam hadi sen çok çalıştın dinlen’ dediği noktada çocuk kendini 10 gün boyunca salıyor ve hiçbir şey yapmıyor. Bu noktada çocuk dönem içerisinde öğrendiği her şeyi unutuyor. Ara tatilde öğrencilerden öncelikle beklediğimiz, planlı olmaları. Hangi günün hangi saatinde, nerede ne yapmaları gerektiğini planlarlarsa ara tatil çok daha verimli geçer” diyerek velilerin de öğrencilerin planlarına karışmadan çocuklarıyla birlikte vakit geçirmesi gerektiği uyarısında bulundu.

“Öğrenciler planlı olmalı”

Öğrencilerin birçoğunun hayatlarının büyük bir zamanını ders çalışmaktan ibaret gördüğüne dikkat çeken Altuğ, “Planlı olmak öyle bir şey değil. Biz çocuklara şunu söyleriz ‘Gezeceksiniz eğleneceksiniz, kesinlikle arkadaşlarınızla beraber zaman geçireceksiniz.’ Yaşanılan yeri gezmeleri gerektiklerini ben düşünüyorum. Tatili bu noktada verimli geçirebilirler” ifadelerini kullandı. Velilerin de çocuklarını aşırıya kaçmadan serbest bırakabileceğini söyleyen Altuğ, “Çünkü ‘Çocuğum okul zamanı işte erken uyanıyor. Ders çalışıyor, geç uyuyor. Neyse uykusuna karışmayayım’ denildiği zaman çocuğun bünyesi bir hafta gibi kısa bir sürede uykuya çok çabuk alışıyor ve okula döndüğünde sabah erken kalkmak zorunda olduğunda bu sefer uyanma noktasında kendini çok zor toparladığı için okul dönemine daha pozitif başlaması gerekirken daha yorgun ve negatif başlıyor” diye konuştu.

“Öğrencilere tatilde kitap okumalarını öneriyoruz”

Öğrencilerin tatil süresince kitap okumalarını da öneren Altuğ, kitap okumanın hem göz koordinasyonu hem de sınavlarda karşılaştıkları paragraf sorularını daha iyi anlayabilmeleri açısından oldukça önemli olduğuna işaret ederek,  şöyle devam etti:

“Amacımız tatilde çocukların farklı aktivitelere yönelmesidir. Burada velilerden de çocuklara tabi ki çok olumsuz tepkiler de gelir. ‘Sen çok mu ders çalıştığında tatili hak ediyorsun?’ gibi konuşmalar çok gelir. Velilerimizin çocuklara bu şekilde yaklaşımlar olmasın. Çünkü her çocuğun öğrenme ve bir şeyleri algılayabilme kapasitesi farklı olduğu için biz çocukları bu farklı kapasiteler doğrultusunda değerlendiriyoruz. Velilerimizin de bunlara dikkat etmesini öneriyoruz. Ebeveynlerle beraber geçirecek olan kaliteli zamanlar hem çocuğun tatilinin iyi geçmesini sağlayacak hem de ileride çocuklara güzel anılar bırakmasını sağlayacaktır.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ÇAMLIYAYLA’DA YANGIN

ÇAMLIYAYLA’DA YANGIN

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster