İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Yaşam 25 Eylül 2023 65 Görüntüleme

Büyükşehir Personelinden Örnek Bir Davranış

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Temizlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde temizlik personeli Bülent Kuşsan, Mezitli ilçesine bağlı Menderes Mahallesi Fatih Soydan Caddesi’nde saha temizliği yaptığı esnada, emekli öğretmen Merih Teymen’e ait cüzdan buldu. Kuşsan, içerisinde yaklaşık 5 bin liraya yakın nakit para ve kredi kartları bulunan cüzdanı karakola teslim etti. Cüzdanın bulunmasıyla yüreğine su serpildiğini ifade eden emekli öğretmen Merih Teymen, duyarlı davranışından dolayı Büyükşehir personeline teşekkür etti.

Kuşsan: “Vatandaşımızın mutluluğu beni de çok mutlu etti”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Temizlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde temizlik personeli olarak görev yapan Bülent Kuşsan, “Fatih Soydan Mahallesi’ni süpürüyordum. Marketin önünde bir cüzdan buldum. Boş zannettim. Çöpe atarken dolu olduğunu fark ettim. İçinde kimlik bilgileri vardı. İlgilimizi aradım, o da gerekli yerlere durumu bildirdi ve sahibine ulaştırdık” şeklinde konuştu.

Daha önce de İçel Anadolu Lisesi önünde buna benzer bir durum yaşadığını aktaran Kuşsan, “Daha önce de bir telefon buldum. Güvenliğe bıraktım ve sahibi direkt gelerek oradan aldı” dedi. Yaş almış bir vatandaşı mutlu ettiği için, kendisinin de mutlu olduğunu dile getiren Kuşsan, “Cüzdanın içerisinde bir miktar para, kartları ve kimliği vardı. Cüzdanın sahibinin belki de maaşıydı. İçinde eşinin kimliği de vardı ve en çok onu bulduğuna mutlu oldu. Büyükşehir Belediyesi personeli olarak, vatandaşlık görevimi yerine getirmekten dolayı ben de çok mutlu oldum” dedi.

Teymen: “İçinde hiçbir eksik olmadan cüzdanımı teslim ettiler”

Cüzdanını bulduğu için çok sevindiğini ifade eden emekli öğretmen Merih Teymen, “Alışveriş yapmak için mağazaya girmiştim. Mağazadan çıktığım esnada arabaya bindim, yanımda abim vardı. Cüzdanıma baktım, yerinde yoktu. Tekrar mağazaya döndüm, kameralara baktık ve polisi aradık. Polis gelerek kameralardan tespit etmeye çalıştı. Cüzdanın nerede düştüğü de görünmüyordu, hep çantamda görünüyor. Demek ki fark etmeden Menderes Mahallesi’nde elime aldım ve elimden düşürdüm” dedi.

Cüzdanın içindeki paradan ziyade, kartların kendisi için daha önemli olduğunu belirten Teymen, “Benim için paradan ziyade içindeki kartlar önemliydi. Kaybettiğim kocamın kimliği vardı. Sağ olsun belediye personelimiz bulmuş. Gayet dürüstlük içinde, hiçbir eksik olmadan cüzdanı getirdi ve teslim etti. Cüzdanı bulan kardeşimizin dürüstlüğü için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster