İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Sağlık, Yaşam 16 Haziran 2023 151 Görüntüleme

Büyükşehir Personeli, Çevre Ve Sosyal Konular Aksiyon Planı Farkındalık Eğitimi Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, EBRD-Çevre ve Sosyal Yönetim Planları ile Çevre ve Sosyal Konular Aksiyon Planı Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında yapılan eğitim, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan otobüs şoförleri başta olmak üzere, vatandaşla birebir iletişim halinde olan personele yönelik düzenlendi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan eğitim, Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deniz Zöhre Türkmenoğlu tarafından verildi.

Eğitimde ana tema, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddeti önleme

Eğitimde; Mültecilere Verilen Tepkiler veya Cinsiyet Temelli Konulardan Kaynaklanan Kavga/Tartışma, Şiddet ve Taciz Gibi Olaylar İle Baş Edebilme Yöntemleri, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet Kim/Kimlere Yöneliktir? Kadına Yönelik Şiddete İlişkin Yanlış İnanışlar, Şiddet Türleri, Şiddetin Kadın Sağlığı Üzerindeki Fiziksel, Psikolojik ve Sosyal Etkileri ile Yasal Düzenlemeler konularına yer verildi. Eğitim, personelin sorularıyla interaktif şekilde gerçekleştirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster