İçel
Ana Sayfa Gündem 15 Mart 2024 28 Görüntüleme

Birlik ve Dayanışma Sendikası 10. Yıldönümünde Anıtkabir’e çıktı “İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN AŞIRI İŞ YÜKÜ ÖNLENMELİ”

“KAMUSAL SAĞLIK ALANINDAKİ ÇÖKÜŞ ENGELLENMELİ”

 Türkiye’nin dört bir yanından gelen Birlik ve Dayanışma Sendikası üyesi aile hekimleri, aile hekimliği ebe ve hemşireleri Ankara’da buluştu. Sendikanın 10. kuruluş yıl dönümü Ata’nın huzurunda kutlandı.

Sendika Başkanı Dr. Derya Mengücük başkanlığındaki heyet aslanlı yoldan geçerek mozoleye geldi. Dr. Mengücük kırmızı beyaz karanfillerle yapılan çelengi bıraktı. Sendika üyeleri Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçti. Başkan Dr. Mengücük Anıtkabir özel defterini imzaladı.

 Birlik ve Dayanışma Sendikası, tören sonrası yaptığı açıklamada; daha iyi bir sağlık sistemi için aşırı iş yükünün önlenmesi ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi çağrısını yineledi.

Başkan Dr. Derya Mengücük “Kamusal sağlık alanındaki çöküş engellenmeli” dedi.

“14 Mart Tarihimizde Kutlanan İlk Tıp Bayramı”

Tören sonrası açıklama yapan Dr. Derya Mengücük 14 Mart tarihinin hekimler için önemine dikkat çekti. 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesini anlattı. Dr. Mengücük “İstanbul 1919’da işgal altındadır. Tıp öğrencileri tüm engellemelere rağmen ilk tıp okulunun 92. yıl kutlamasını 14 Mart 1919 tarihinde büyük bir coşku ile kutlar ve bu işgali protesto ederler. 14 Mart 1919, Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşları sayesinde bir özgürlük ve bağımsızlık hareketi ile tarihimizde kutlanan ilk Tıp Bayramıdır. Her yıl, biz hekimler o günü yeniden yaşar, saygı ve gururla anarız” dedi.

“Ata’mıza sağlığın savunucusu olacağımızın sözünü verdik”

Bu nedenle Birlik ve Dayanışma Sendikasının kuruluş tarihinin de 14 Mart olduğuna dikkat çeken Dr. Mengücük “Kuruluşumuzun 10. Yılını kutluyoruz. Bu vesileyle bugün sendikamız üyeleri ile Anıtkabir’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e saygı, sevgi ve minnetimizi ileterek huzuruna çelengimizi sunduk. Ata’mızın kendisini emanet ettiği hekimler ve hemşireler, ebeler olarak, Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşlarının kararlılığını sürdürdüğümüzü, daima bu ülkenin ve halkının sağlığının savunucusu olacağımızın sözünü verdik” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık çalışanlarının talepleri

Tıp Bayramı vesilesi ile Sendika olarak kamusal sağlık alanındaki hızlı tükeniş ve çöküşün engellenmesi talebinde bulunan Dr. Derya Mengücük, bu talepleri, Sağlık’ta Şiddetin durdurulması, hukuksuz düzenleme ve uygulamalardan vazgeçilmesi, koruyucu hekimliğin güçlendirilmesi, aşırı iş yükünün önlenmesi, yeterli sayıda çalışan istihdamı, çalışma ortam ve koşullarının düzeltilmesi, emeğin ve sorumluluğun karşılığı ve emekliliğe yansıyan ücretlerin sağlanması olarak sıraladı.

Dr. Mengücük “Zaman” istedi

“İşimizin, mesleğimizin gerektirdiği, hastalarımızın hak ettiği süreyi istiyoruz” diyen Dr. Derya Mengücük, insan sağlığını 3-5 dk’ lık muayenelere sıkıştıran, sağlık sisteminin başarısını olağandışı sayılarla ölçen anlayıştan vazgeçilmesini istedi. Dr. Mengücük “Hızlandırılmış muayeneler, sıkıştırılmış ameliyatlar, uzatılmış mesailer, üst üste nöbetler, tıklım tıklım aciller sağlık değil tükeniş ve ölüm getirir biliyoruz.  İnsan ve toplum sağlığı odaklı, akıl ve bilimden yana, hasta ve çalışana saygılı, eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık hizmeti dışında sürdürülebilir ve insancıl başka hiçbir çözüm olmadığını ve mücadelemize devam edeceğimizi hatırlatıyoruz. Ticari ve siyasi kaygıları önceleyen, çalışanını korumayan, gözetmeyen, toplum sağlığını önemsemeyen yol ve yöntemlerle SAĞLIK olmaz” diye konuştu.

Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Dr. Derya Mengücük, tüm sorunlara ve olumsuz koşullara rağmen, özveriyle mesleğini en iyi şekilde yapan ve olağanüstü emek veren tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster