İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Kültür 6 Haziran 2023 88 Görüntüleme

Başkan Seçer ve Eşi Meral Seçer, Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin ‘Geleceğe Ses Ver Senfonik Pop Konseri’ni Dinledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Geleceğe Ses Ver Senfonik Pop Konseri’ne katıldı. Başkan Seçer konserin son parçası olan ‘Memleketim’ şarkısında orkestrayı yönetti. Etkinliğin geliri Hatay Samandağ’da kurulan 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’ne aktarılacak. Konserin sunuculuğunu ise sanatçı Volkan Severcan yaptı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Konser hem eğlendirdi hem duygulandırdı

Konser, Konsey üyeleri tarafından oluşan koronun ‘1945’ ve ‘Bir Çocuk Sevdim’ şarkısını seslendirmesi ile başladı. Konserde Anıl Aydın’ın orkestra şefliğinde, solistler ve koro tarafından ‘Bambaşka Biri’‘Büklüm Büklüm’‘Seninle Başım Dertte’‘Hasret’‘Deniz ve Mehtap’‘Göreceksin Kendini’‘Seni Terk Edeceğim’‘Gündüzüm Seninle’‘Kara Sevda’‘Ele Güne Karşı’‘Senden Daha Güzel’ gibi birbirinden güzel şarkılar geceye renk kattı.

Söylenen bütün şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden dinleyiciler, gecede hem gönüllerince eğlendi hem de duygulu anlar yaşandı. Konserde şiir dinletisi ve dans gösterileri de yer aldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in Cem Karaca’dan ‘Islak Islak’ parçasını seslendirdiği gecede, Gelecek Koleji Çocuk Korosu da şarkılarını ellerinde mumlarla söyledi.

Başkan Seçer, ‘Memleketim’ şarkısında orkestrayı yönetti

Konserin son parçası olan ‘Memleketim’ şarkısında orkestrayı yöneten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Seçer konuşmasında, konserde çok büyük bir emek olduğunu vurgulayarak, “Depremde yaşanan acılar yüreğimizde bir yara.  Dünyanın ve yurdun her yerinden insanlar yardım eli uzattılar ve bunlar da devam ediyor. Elbette kentimiz bir yıkım olarak bu acıları yaşamadı ama bir yıkımdan öte oradan acılı insanların bölgemize gelmesiyle, o illerde yaşanan acıların bir bütününü biz Mersin’de yaşadık. Biz de onları bağrımıza bastık” dedi ve başta Türk Kadınlar Konseyi Derneği olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bu ülke bizim, Mersinimiz bizim”

Seçer, gecelerini gündüzleri katarak Mersin için çalıştıklarını dile getirirken, “Bu ülke bizim, Mersinimiz bizim. Huzur ve kardeşlik içerisinde sizleri bu toplumda yaşatmak bizim görevimiz. Bunun için de gecemizi, gündüzümüze katarak bunu size sağlayacağız. Bu bizim size borcumuzdur” diye konuştu.

Gürağaç: “Türk Kadınlar Konseyi olarak eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyoruz”

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç  konuşmasında, bu konserde aydınlık bir gelecek için herkesi ‘Ses Vermeye’ davet ettiklerini vurgulayarak, “Biliyoruz ki insan merkezli kalkınmanın ön koşulu eğitimdir. Eğitim, sadece gerçeklerin öğretilmesi değil, düşünmek için aklın eğitilmesidir. Türk Kadınlar Konseyi olarak eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyor, ulaşılabilir ve sürdürülebilir eğitime katkı sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu ve her zaman desteklerini yanlarında hissettikleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster