İçel
Ana Sayfa Gündem, Siyaset 26 Eylül 2022 240 Görüntüleme

BAŞKAN KARIŞ: PANİĞE KAPILACAK BİR DURUM YOK

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış sosyal medyada Mersin’e hava saldırısı yapılacağını ve camilerden anonslar yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bunun sadece bir tatbikat olduğunu belirterek, halkın endişeye kapılacağı bir durumun olmadığını söyledi.

Mersin’de İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ikaz ve alarm sistemi projesini yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ikaz ve yüksek sesli siren seslerinin test edildiğini söyleyen Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, “Bu testler sırasında ilimizdeki camilerden ‘Hava saldırısı ihtimali vardır, Sığınaklara sığınılmalı’ şeklinde yüksek sesler anonslar yapıldı. Bu anonslar maalesef sosyal medyada bilgi kirliliğine neden oldu ve halkımızın bir bölümü paniğe kapıldı. Valiliğimiz zaten gerekli açıklamayı yaptı. Sosyal medyada dolaşan iddialar doğru değil hava saldırısı gibi bir ihtimal olmadığı gibi sığınaklara sığınacak bir durumda söz konusu değil. AFAD tarafından hayata geçirilen İkaz ve Alarm Sistemi Projesi kapsamında Mersin il ve ilçelerinde kurulan siren sistemi nedeniyle test çalışmaları yapılıyor. Camilerden yapılan bu anonsta bu test çalışmaların bir parçası ve 10 Ekim tarihine kadar da bu testler aralıklarla devam edecek. Test sırasında siren sistemi yerel ve genel olarak zaman zaman yüksek ses ile çaldırılıyor ve sesli anonslar yapılıyor. Bu yüzden halkımızın paniğe kapılmasına gerektirecek bir durum yok.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster