Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus 1 Eylül 2023 89 Görüntüleme

BAŞKAN BOZDOĞAN:” Tarsus Belediyesi’nin mali yapısını denetlemek, sorgulamak, bir siyasi parti yetkilisinin haddine değildir”

Tarsus Belediye Başkanı Doktor Haluk Bozdoğan ,CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu’nun 1 mayıs Kutlamaları ile ilgili açıklamasına cevaben basın açıklaması yayımladı .

“Değerli hemşehrilerim, kıymetli yoldaşlarım,

Göreve geldiğim günden beri hiç bir zaman, partimizin yönetim ve temsil kademelerinde görev yapan kimselere karşı sosyal medya üzerinden cevap niteliğinde bir açıklama yapmadım. Lakin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklama zorunlu olmuştur.
Bugün, 01.09.2023 tarihinde, CHP Tarsus İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu’nun kendi sosyal medya hesabı üzerinden ‘’1 Eylül Barış Festivali’’ içerikli paylaşımı ve 31.08.2023 tarihinde STK temsilcileri ve partililerimizle buluştuğumuz organizasyona dair gerçeği yansıtmayan açıklamaları üzüntüyle okudum.
Değerli yoldaşlarım,
Bilindiği üzere 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri, her yıl düzenli bir şekilde, Yenice’de, gerçekleştirilmektedir. 2023 yılı Barış Festivali’nin 1 Eylül günü tertiplenmemesinin sebebi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş günü olan ‘’9 Eylül’’ ile birlikte kutlanacak ve hazırlıklarımızın bu tarihe yoğunlaşmış olmasıdır.
9 Eylül tarihinde, Yenice’de yapacağımız etkinliklerle Barışın, Kardeşliğin, Özgürlüğün, Demokrasinin ve Cumhuriyet’in partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri ile birlikte 1 Eylül’e anlam katan festivalimizi de gerçekleştirmiş bulunacağız.
Kıymetli yoldaşlarım,
31.08.2023 akşamı tertiplenen organizasyonda ‘’haber verilmediği’’ iddia edilen İlçe Örgütü Yönetimi sırasıyla aranıp, davet edilmiştir.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Sayın Selahattin Şahin’i bizzat arayarak ilgili organizasyona davet ettim. Aynı zamanda Siyasi Danışmanım Sayın Ali Ülkü tarafından da aranmış, Sayın Şahin ‘’katılmayacağını’’ bildirmişlerdir.
CHP Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Sayın Adil Bal, Sayın Ali Ülkü tarafından aranıp davet edilmiş, ‘’4 kişi katılım sağlayacağı’’ bilgisi vermesine rağmen katılım sağlanmadığı görülmüştür.
CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Sayın Belda Boroğlu 24.08.2023 tarihinde Sayın Ülkü tarafından aranmıştır.
Bu bilgileri kamuoyuyla paylaşan Sayın Boroğlu’nun kamuoyunu yanıltma, İlçe Başkanı düzeyinde bir daveti ‘’davet edilmemiş gibi aksettirme’’ girişimlerini şaşkınlıkla ve üzüntüyle takip ettim.
Sayın Belda Boroğlu’nun açıklamalarını, Cumhuriyet Halk Partimizin gelenekleriyle örtüşmeyen, Cumhuriyet Halk Partimiz tarafından atanmış, halkımızın takdirleriyle seçilmiş bir Belediye Başkanı’nı partimizin etik ve disiplin ilkeleriyle örtüşmeyen, kamuoyuyla yanıltıcı bilgiler verme misyonu edinmesine ‘’anlam vermeye’’ çalışarak, yine partimizin disiplin kurullarının ve partili yoldaşlarımın takdirine sunuyorum.
Tarsus Belediyesi’nin mali yapısını denetlemek, sorgulamak, bir siyasi parti yetkilisinin haddine değildir. Siyasi partilerde görev almış kişilerin, kurumların iç işleyişlerini, aldığı idari kararları ve tercihleri sorgulamak gibi bir yetkisi yoktur. Siyasi parti yetkilileri kendi belediye başkanlarını eleştirmek, aldığı kararları sorgulamak; idari tercihlerini yargılamak yerine asli görevleri olan ‘’siyaset’’ misyonlarını ‘’layıkıyla’’ yerine getirmeli ve partimiz belediyelerinin hizmetleriyle meşgul olmalılardır.
Cumhuriyet Halk Partisi adına, yetkili bir kişinin partimizi ve partimizin saygınlığını ayaklar altına alarak ‘’maksatlı yanlış beyan verme’’ girişimlerini esefle kınıyor, kayıtlı ve ispat edilebilir gerçeklerin ışığında tüm değerli yoldaşlarımı selamlıyorum.
Dr. Haluk BOZDOĞAN
TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster