İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın 8 Mart 2024 26 Görüntüleme

Basamak Anadolu & Fen Lisesi’nden Kadınlar Günü Mesajı

Basamak Anadolu & Fen Lisesi Okul Müdürü Devrim Karakuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayınladı. Karakuş mesajında, kadınların toplumsal hayattaki önemine ve eğitim alanındaki rollerine dikkat çekerek, kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.Karakuş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarih boyunca birçok alanda başarılar elde etmiş, toplumumuzun ilerlemesinde büyük katkılar sunmuş kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak bizim için büyük bir onurdur. Kadınlar, sadece aile içinde değil, iş hayatında, eğitimde, sanatta ve bilimde de önemli roller üstlenmektedir. Bu özel günde, kadınların toplumumuzdaki değerini ve önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”Karakuş, kadınlara yönelik eşitlik ve adaletin sağlanmasının önemine vurgu yaparak, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirme ve eğitimin önemli olduğunu belirtti. “Eğitim kurumları olarak bizler, gençlerimizi toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirmek ve bu değerleri benimsetmek için çalışıyoruz. Kadınlarımızın toplumsal hayatta daha fazla yer alması, daha fazla söz sahibi olması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Ayrıca, Karakuş kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve kadın haklarının korunması konularına da değindi. “Kadınlara yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız ve bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadın haklarının korunması, toplumumuzun daha adil ve eşit bir toplum olmasının temelini oluşturur.”Basamak Anadolu & Fen Lisesi olarak, Kadınlar Günü’nün sadece bir gün değil, her gün kutlanması gereken bir farkındalık olduğuna inandıklarını ifade eden Karakuş, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve kadınların hayatımızdaki önemine vurgu yaparak mesajını sonlandırdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster