İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 20 Mart 2023 106 Görüntüleme

ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELİŞİNİN 100.YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

17 Mart Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 100.yılı, Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi’nin hazırladığı törenle kutlandı.
İlk olarak Tarsus Tren Garı’nda saat 9.30 ‘da, Tarsus Kaymakamı Sn. Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Belediye Başkanı Sn. Haluk Bozdoğan’ın, Atatürk’ü temsili karşılama töreni yapıldı.Ardından Tarsus Cumhuriyet Meydanı’na kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.


Tarsus Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde ise günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından ;Kaymakamlık Makamı Çelengi, Belediye Başkanlığı Çelengi, Muharip Gaziler Derneği Çelengi ve Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Çelengi Atatürk Anıtına sunuldu.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine uygun olarak Kuvayi Milliye Tarsus Şubesi üyesi ve Tarsus Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi öğrencisi şiir okudu. Hatıra fotoğrafları çekiminin ardından tören son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster