Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 23 Kasım 2023 52 Görüntüleme

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Genel Başkanı Semih Özsu ‘’24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’’ dolayısıyla mesaj yayımladı

Başkan Semih Özsu mesajında; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu önemli günde başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve çalışan öğretmenlerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Özsu mesajına şöyle devam etti; ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk inkılabının değer ve ilkelerinin ancak eğitim aracılığıyla korunabileceğine ve bunun sadece gençleri değil; tüm toplumu “demokratik, millî, çağdaş, laik, akıl ve bilime dayalı” bir eğitim sisteminden geçirmekle mümkün olacağına inanmış ve eğitim seferberliğinde büyük vazifeyi de öğretmenlere vermiştir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ sözü ile öğretmenlerimize büyük sorumluluk yükleyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini ifade etmiştir.

Öğretmenlerimiz, ailemizden sonra bizlere yaşamı öğreten yolumuza ışık tutanlardır. Bizlere okumayı, yazmayı ve hayatı öğreten, çoğu zaman kendimize örnek aldığımız eli öpülesi fedakâr öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu nedenle toplum içerisinde, hak ettikleri saygıyı göstermeli ve değerlerini bilmeliyiz.

Bu duygularla, şehir merkezlerinden, en ücra köylere kadar vatanın her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getirerek, geleceğin şekillenmesine yön veren değerli Öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutluyor, saygılarımı sunuyorum’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster