Ana Sayfa Gündem, Yaşam 8 Temmuz 2024 33 Görüntüleme

ALİ HAMZA PEHLİVAN, İLİMİZDE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN GÜVENLİK VE ASAYİŞ HİZMETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, İlimizde yürütülmekte olan güvenlik ve asayiş hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Vali Pehlivan; Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ile basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarda; “Bugün her ay yaptığımız üzere İlimizde asayiş ve güvenlik hizmetleri bağlamında yerine getirilen çalışmalar ve elde edilen neticeler hakkında sizlerle bilgi paylaşmak üzere bir araya geldik. Bu toplantılarımızı aylık düzenli olarak yapmak gayreti içerisindeyiz. Bunun yanında günlük ve haftalık verileri de zaman zaman Valiliğimizin web sayfası veya sosyal medya hesaplarından, zaman zaman İl Emniyet Müdürlüğümüzün, İl Jandarma Komutanlığımızın ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığımızın kendi sayfalarından yayınlıyoruz. Bazen de bülten şeklinde sizlerle bu çalışmaların neticelerini paylaşıyoruz.
Temel amacımız elbette ki; Mersinimizin şehir merkezlerinden kırsalına kadar her yerinde güvenliği ve asayişi temin etmek, huzur ve esenlik ortamını daim kılmak, bunu bozmaya yeltenenlere de behemehâl gecikmeksizin gerekli yasal işlemleri yapmak, adli nitelik taşıyorsa gerek İl merkezinde gerekse İlçelerimizde Adliye ve Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli bir şekilde önce yakalamaya yönelik daha sonra da adli işlemlere yönelik gerekli iş ve işlemleri yerine getirmektir. Bu amaçla İlimizin huzurunu, güvenliğini, birlik ve beraberliğini daim kılmak amacıyla İlimizde İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığımız bünyesinde toplamda 11.048 personelimizle ekiplerimiz sahada 7/24 esasına göre gece gündüz demeden görev yapıyorlar. Bu kesintisiz görev süreçlerinde elbette ki çeşitli suç başlıklarına yönelik faaliyetleri, çalışmaları ve operasyonları Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz yerine getiriyorlar.
Asayişinden kaçakçılığa, terörden organize suçlara, narkotikten göçmen kaçakçılığına ve siber suçlara kadar pek çok başlıkta mücadele veriliyor ve bu başlıklarda suça ve suçluya karşı kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde gereği yapılıyor. Biz bugün bu toplantı vesilesiyle içinde bulunduğumuz 2024 yılının ilk 6 ayının verilerini geçtiğimiz yılın ilk 6 ayının verileri ile oransal boyutlarıyla da kıyaslayarak sizlerle paylaşacağız.
Değerli basın mensupları, 2024 yılının ilk 6 ayında toplamda 45. 754 asayiş olayı gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyaslandığı zaman asayiş olaylarında %3 nispetinde azalış meydana gelmiştir. Meydana gelen olayların aydınlatma oranı %93’tür. Toplam rakamı ifade ettikten sonra başlıklar halinde sizlere konuların detaylarını da paylaşmak isterim.
Meydana gelen asayiş olaylarında elbette ki yakalamalar ve tutuklamalar olmaktadır. 2024 yılının ilk 6 ayında 32.448 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahısların 2.399’u tutuklanmıştır. Bir önceki yılın 6 ayına göre tutuklama oranlarında %30 nispetinde artış yaşanmıştır. Bu asayiş olaylarında Ocak ayından Temmuz ayına kadar olan 6 aylık süreç içerisinde 1.535 silah ele geçirilmiştir.
Faili Meçhul olarak kayda geçen asayiş olaylarında 2024 yılının ilk 6 ayında 4.513 olay gerçekleşmiş olup faili meçhul olaylarda %40 nispetinde azalış yaşanmıştır. Bu gösteriyor ki bir önceki yıla göre faili meçhul olayların azalışı yönünde ekiplerimizin yoğun çalışmaları olmuş ve kayıtlara geçen olayların aydınlatma oranı %95’e yükselmiştir.
Kişilere karşı işlenen suçlara gelecek olursak; ilk 6 aylık dönemde 15.192 olay gerçekleşmiş, %14 nispetinde azalış yaşanmıştır. Kişilere karşı meydana gelen suçların aydınlatma oranı da %98 nispetinde güvenlik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.
Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise; 2024 yılının ilk 6 ayında 7.735 olay gerçekleşmiş ve olayların gerçekleşme oranında %28 azalış yaşanmıştır. 2024 yılında Mal varlığına karşı işlenen suçların aydınlatma oranı da %81 olarak gerçekleşmiştir.
Hırsızlık bu bağlamda ekiplerimizin en önemli mücadele alanlarından birisidir. 2024 yılının ilk 6 ayı içerisinde 2.861 olay gerçekleşmiş, hırsızlık olaylarında %43 nispetinde azalış yaşanmış, aydınlatma oranı ise %71’e yükselmiştir. Geçen ay yapmış olduğumuz toplantıda hırsızlık olaylarının %40 nispetinde azalış olduğunu belirtmiştik. Bu ay itibariyle %3’lük bir azalışla %43 nispetinde azalış yaşandığını görüyoruz. Aydınlatma oranının da %71’e çıktığını görüyoruz. İlerleyen dönemlerdeki çalışmalarda bu konuda çok daha önemli ve başarılı mesafeler alınacağını öngörüyoruz. Mesai arkadaşlarımız 7/24 bu konuların takipçisidir ve çalışmaları yakinen takip etmektedirler.
ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINA YÖNELİK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE;
Bu konuda da ilgili birimlerimiz sahada çok etkin bir hizmet anlayışıyla çalışıyorlar. Adliye ve Cumhuriyet Başsavcılıklarıyla, ilgili mahkemelerden gelen yazılarla, adli boyutu da olması hasebiyle koordine halinde bu konuda yapılan çalışmaların rakamlarını da paylaşacak olursak; 2024 yılının ilk 6 ayında 12.771 şahıs yakalanmış ve yakalama oranında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre %69 nispetinde artış yaşanmıştır.
Bunlar çeşitli suç türlerine karışmış ve mahkum olmuş ama bir şekilde aranan ve yakalanması gereken şahıslardır. Bu şahısların değişik yıllara tekabül eden ceza yıllar bulunmaktadır. Örneğin 0-5 yıl arasında cezası bulunan ve aranan şahıslardan 11.771 şahıs yakalanmış; 5-10 yıl arasında cezası bulunan ve aranan şahıslardan 699 şahıs yakalanmış; 10-20 yıl arasında cezası bulunan ve aranan şahıslardan 245 şahıs; 20 yıl ve üzeri cezası bulunan ve aranan şahıslardan ise 56 şahıs 2024 yılının ilk 6 ayı içerisinde yakalanmış ve adli mercilere kolluk birimlerimiz tarafından teslim edilmiştir. Bu şahısların toplumun içerisinde bulunmasına müsaade edilmemiştir.
KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLAR İLE MÜCADELE KAPSAMINDA;
2024 yılının ilk 6 ayında toplam 605 operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlar neticesinde 947 şahıs yakalanmıştır. Bu yakalanan şahısların 156’sı tutuklanmıştır. Çalışma ve operasyon sayılarında %9 artış, yakalanan şahıslarda %11 artış, tutuklama oranından ise %28 artış yaşanmıştır. Olayların tamamı aydınlatılmıştır. Kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili bu 6 ay içerisinde aydınlatılmayan olay kalmamıştır.
Kaçakçılığa konu olan çeşitli unsurlar ve maddeler var. Bunlar içerisinde alkollü içecekler, sigara, eski eser, tütün ve makaron gibi maddeler kaçakçılığa konu oluyor. Bunlar sahada ekiplerimizin yaptığı hem istihbari çalışmalar hem de operasyonel çalışmalar neticesinde yakalanıyor. Örneğin makaron yakalamalarında bir önceki yıla göre %254 artış gerçekleşmiştir. Tütün ve tütün mamullerinin kaçakçılığında %1245 nispetinde bir artış gerçekleşmiştir. Sigara-puro gibi ürünlerin yakalanmasında da ilk 6 ayda 145. 301 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Alkol, özellikle sahte alkole karşı ekiplerimizin sahada yoğun mücadeleleri var. İlk 6 ay içerisinde 22.371 litre kaçak alkol ele geçirilmiştir.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KAPSAMINDA;
Birçok diğer kurum ve kuruluşumuzla da iletişim ve koordinasyon içerisinde hem eğitsel hem de güvenlik ve asayiş anlamında kesintisiz operasyonlar yapmak suretiyle üzerinde yoğun ve etkin bir şekilde üzerinde durduğumuz konulardan birisidir. Toplumumuzun, insanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ve hiç kimsenin zehir tacirleri tarafından zehirlenmesine ve uyuşturucuya, uyuşturucu bataklığına sürüklenmesine asla müsaade etmemek adına bu çalışmalar narkotik birimlerimiz başta olmak üzere ilgili bütün birimlerimizle; ama bununla birlikte hem istihbarat birimleri hem kaçakçılıkla ilgili birimlerimiz ve diğer bütün birimlerimizin de aslında iş birliği ve koordinasyonuyla sahada yoğun ve etkin bir çalışma ortaya konuluyor.
Bu bağlamda, içinde bulunduğumuz yılın ilk 6 ayında 3.420 operasyon ve çalışma yerine getirilmiştir. Bu operasyon ve çalışmalarda toplam 3.486 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahısların 377’si tutuklanmıştır. Toplam operasyon ve çalışmalarda %26 artış, yakalanan şahıslarda %8 artış, tutuklama oranlarında ise %31 artış yaşanmıştır. Uyuşturucuyla mücadele konusunda olayların tamamı aydınlatılmıştır.
Narkotik konusu biraz önce de ifade ettiğim gibi bir yandan kolluk birimlerimizin üzerinde en çok durduğu, operasyonel anlamda yoğun çalışmalar yaptığı başlıklardan birisidir. Bununla birlikte konunun bilinç boyutu, bilinçlendirme boyutu, eğitim boyutu da büyük önem arz ettiğinden yine başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve ilgili tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde bir takım eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Bağımlılıkla Mücadele Komisyonumuz var. Bu komisyonlarımızı İlde Vali, İlçelerde Kaymakam başkanlığında uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddelerle mücadele kapsamında etkin çalıştırıyoruz. Düzenli olarak bu çalışmaların geri dönüşlerinin alınmasıyla ilgili de takiplerimizi gerçekleştiriyoruz.
Bununla birlikte İçişleri Bakanlığımızın ülke genelinde uygulamakta olduğu dijital platformda yer alan ‘Uyuma’ programının toplumumuzun çok daha geniş kesimleri tarafından bilinmesi, telefonlarına yüklenmesi ve ihtiyaç halinde kullanmak üzere bulundurulması ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışma özellikle de ailelerin bilinç düzeyini arttırmak anlamında ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ uygulaması devam ediyor. İçişleri Bakanlığımızın ülke genelindeki koordinasyonunu da İlde Valiliğimizin himaye ve koordinasyonunda sahada arkadaşlarımız, ekiplerimiz ailelere ve özellikle de annelere ulaşarak eğitsel faaliyetler yapıyorlar. Bu kapsamda, 2024 yılının ilk 6 ayında düzenlenen eğitim programlarında toplam 18.784 kişiye ulaşıldı. Bir önceki yıla göre %17 nispetinde artış sağlandı. Bu oran daha da artacak. Konunun hassasiyetine binaen bu eğitimlerin dikkatli, özenli ve profesyonel bir şekilde verilmesi gerekiyor. Bundan sonra da bu alandaki çalışmalar, sahada ilgili kurum ve kuruluşlarla, Sivil Toplum teşkilatlarıyla iletişim ve koordinasyon içerisinde devam edecektir.
GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE KAPSAMINDA;
2024 yılının ilk 6 ayında özellikle de organizatörleri bu ve benzeri toplantılarımızda her vesile ile vurguluyoruz. Konunun kaynağında müdahale edilmesi, özellikle de organizatörlerin, göçmen kaçakçılığıyla ilgili yapmaya tevessül edecekleri kaçakçılık girişimlerinin önlenmesi bağlamında büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda da 2024 yılının ilk 6 ayı içerisinde göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapan veya yapma girişiminde olan 54 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Tutuklanmaları sağlandı ve bir önceki yılın 6 ayına göre %46 nispetinde göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin yakalanmasında artış sağlandı.
Bu konuda da gerek karada gerek denizde takip çalışmaları devam ediyor ve devam edecek. İlgili birimlerimiz sahada koordineli bir şekilde çalışmalarını ve operasyonlarını sürdürüyorlar, sürdürülecekler.
TERÖR İLE MÜCADELE KAPSAMINDA;
Terörle mücadele en önemli başlıklarımızdan ve mücadele alanlarımızdan birisidir. Ülkemizin genelinde olduğu gibi İlimizde de vatandaşımızın huzurunu zerre misali bozmaya yeltenecek hiçbir terör örgütüne asla alan oluşturulmaması, asla bu terör örgütlerinin vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaması için, gece gündüz sahada sorumlu birimlerimiz başta olmak üzere çalışmalarını yürütüyorlar.
Adı sanı ne olursa olsun; PKK, FETÖ ve diğer muhtelif terör örgütlerine karşı mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor. Hem İl içerisinde birimlerimiz koordinasyon içerisinde bu çalışmaları yürütüyorlar, hem de İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda diğer İllerle de koordine, iletişim ve iş birliği içerisinde olmak suretiyle bu konuda çalışmaları etkin bir şekilde ekiplerimiz yerine getiriyor.
Bu kapsamda 2024 yılının ilk 6 ayında 187 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 342 şahıs yakalandı ve yakalanan bu şahısların 122’si tutuklandı. Tutuklama oranlarında bir önceki yılın 6 ayıyla karşılaştırdığımızda %171 nispetinde bir artış oldu. Yakalanan şahıslarda da %46 nispetinde bir artış oldu. Operasyon sayılarında %170 nispetinde artış, yakalanan şahıslarda %46 nispetinde artış, tutuklama oranında ise %60 nispetinde artış gerçekleştirildi.
SİBER SUÇLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA;
Siber suçlar diğer önemli bir başlığımızdır. Dijital ortamların son derece yaygınlaşması, dijital platformların özellikle illegal, sanal bahis, dolandırıcılık ve benzeri maksatla kullanılması, Emniyet ve Jandarma birimlerimizin bu alandaki çalışmalarını da daha da yoğunlaştırmasını gerektiriyor. Bu sahada yoğun bir takip gerçekleştiriliyor. Çünkü her geçen gün bu konuda mağduriyetler yaşandığını duyuyoruz. Siber birimlerimiz, siber sahada hem istihbari anlamda çalışmalar yaparken bir yandan da toplumda çok kolay erişilebilir bir yol olduğundan önemli bir mücadele alanı olmaktadır. O yüzden vatandaşlarımızı her vesile uyarıyoruz.
Bu konu da özellikle ailelerimizin, diğer suç unsurlarına karşı hassasiyet gösterdikleri gibi en ufak bir şüphenin üzerine gitmek suretiyle ve hatta kolluk birimlerimize bildirmek suretiyle mücadele etmesi ve bu mücadeleye ortak olması gerekiyorsa siber saha da aynı hassasiyetle üzerinde durmamız gereken bir başlıktır. Burada yoğun çalışmalar yapılıyor ve yapılacak. Biz bu vesileyle bir kere daha bütün vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyor ve onlara hatırlatmalarımızı bildirmek istiyoruz. Özellikle internet üzerinden hangi yaşta olursa olsun insanımızın yasadışı ortamlardan kesinlikle uzak durması gerekiyor.
Farkında olarak veya olmayarak işin ucu maalesef, özellikle de yasa dışı bahis ve benzeri başlıklarda çok olumsuz neticelere varabiliyor. Elbette ki sorumlu birimlerimiz çalışıyor. Ama vatandaşlarımızın da duyarlılık göstermesi, bu alanda suça meyleden, bu alanı kullanıp insanların paralarını, varlıklarını gasp etmeye çalışanlara karşı da müsaade etmeyeceğiz, etmememiz gerekiyor. Buna bütün vatandaşlarımızın da ortak olmasını ve duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle de gençlerimizin ve çocuklarımızın diğer konulardaki eğitsel faaliyetler gibi bu konuda yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla daha bilinçli bir seviyeye ulaşmamız gerektiğini belirtmek istiyorum ve ulaşacağımıza da inanıyorum.
Bir yandan da operasyonlar yapılıyor. 2024 yılının ilk 6 ayında bu anlamda 1.931 çalışma ve operasyon gerçekleştirildi. 243 şahıs yakalandı. Yakalanılan bu şahısların 93’ü tutuklandı. Bir önceki yılla kıyasladığımızda operasyon sayılarında %7 artış sağlanmışken, yakalanan şahıslarda %115 artış, tutuklama oranında ise %126 artış yaşandı.
TRAFİK DENETİMLERİ KAPSAMINDA;
Trafik diğer en önemli başlıklarımızdan birisidir. 2024 yılının ilk 6 ayında Jandarma Trafik ve Emniyet Trafik ekiplerimiz tarafından; 1 milyon 610 bin 210 araç trafikte kontrol edilmiştir. Bir önceki yılla kıyasladığımızda %54 nispetinde denetlemelerde artış gerçekleştirilmiştir.
Trafikteki araçları denetlerken bir yandan da okullarımızın çok sayıda servis araçları var. Çocuklarımızın güvenliği, öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu yüzden servislerde denetimlerimizi mütemadiyen kesintisiz bir şekilde yapıyoruz. İlk 6 ayda 14.555 okul servisinin kontrol edilmesi sağlandı. Bir önceki yıla göre okul servis kontrol sayılarında %32 nispetinde bir artış gerçekleşti. Cezai işlemlere baktığımızda; ilk 6 ayda 1.126 okul servis aracına cezai işlem uygulandı. Bunu da oranlayacak olursak bir önceki yıla göre %396 nispetinde bir artış gerçekleşti.
Ticari araç denetimini de ilgili trafik birimlerimiz gerçekleştiriyor. İlk 6 ayda 18.055 ticari araç kontrol edildi. Ticari araçların kontrol sayılarında da %88 nispetinde artış gerçekleşti.
Bu denetlemeler sonucunda birtakım yaptırımlar uygulanıyor. İlk 6 ay içerisinde 11.025 araç trafikten men edildi. Trafikten men edilen araç sayısında bir önceki yılın 6 ayına göre %70 nispetinde bir artış gerçekleşmiş oldu.
Değerli basın mensupları; bir yandan men etme yaptırımları durumuna ve konumuna göre yapılırken para cezaları da yazılmak durumunda kalınıyor. 2024 yılının ilk altı ayı içerisinde uygulanan trafik cezalarında %289 nispetinde bir artış gerçekleşti. İlk 6 ay içerisinde 4.515 kişinin sürücü belgesi alındı. Sürücü belgesinin alınması oranları bir önceki yıla göre %76 nispetinde bir artış gerçekleşti.
“Yolun Sonu Hüzün, Üzüntü, Keder Olmasın.”
Meydana gelen kazalarda ilk 6 ay içerisinde 3.818 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 56 vatandaşımızı kaybettik. 5.479 kişi de yaralandı. Her ne kadar bir önceki yıla göre trafik kazalarında ve yaralamalı trafik kazalarında %1 nispetinde azalış olsa da can kayıpları ve yaralanmalar hepimizi derinden üzüyor, yaralıyor. O yüzden her vesile söylediğimiz gibi bir kere daha söylüyoruz. Trafikte seyrederken kurallara lütfen uyalım. Kendi can güvenliğimiz için, ailemizin, sevdiklerimizin, araçta bulunan kişilerin can güvenliği için ve karşıda veya trafikte aynı anda seyreden diğer insanlar, diğer vatandaşlarımızın can güvenliği için lütfen ama lütfen kurallara harfiyen uyalım. Trafik işaretlerine, trafikteki görevli ekiplerin uyarılarına uyalım. Yola odaklanalım. Dikkatimizi dağıtacak telefon ve benzeri unsurlardan uzak duralım. Emniyet kemerini muhakkak kullanalım. Hız limitlerine uyalım. Benzeri bütün trafik kurallarına harfiyen uyalım ki yolun sonu hüzün, üzüntü, keder olmasın.
SAHİL GÜVENLİK AKDENİZ BÖLGE KOMUTANLIĞI’NIN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA;
2024 yılının ilk 6 ayında ilgili birimlerimiz denizde 8.770 saat görev icra etmiştir. %30 nispetinde bir önceki yıla göre icra saatlerinde artış olmuştur. 2024 yılı ilk 6 ayında 2.707 gemi kontrol edilmiş ve gemi kontrol sayılarında %18 nispetinde artış olmuştur.
Denizde kaçak avlanmalara yönelik Sahil Güvenlik birimlerimizin denetimleri kapsamında 1.835 denetim gerçekleştirilmiş ve %49 nispetinde bu denetim sayılarında artış olmuş.
Yasa dışı su ürünleri avcılığı konusunda da 41 deniz aracına geçen yıl müdahale edilmişken; bu yıl da ilk 6 ayda 33 deniz aracına müdahale edilmiş ve yasal işlem gerçekleştirilmiştir. 2024 yılının ilk 6 ayında 33 deniz aracına cezai işlem uygulanmış, cezai işlem uygulama oranlarında da %103 nispetinde bir artış olmuştur.
Denizlerimizin temiz tutulması konusu çok önemlidir. Bu konuda da 6 deniz aracına adli işlem yapılmış ve Cumhuriyet Başsavcılığa sevk edilmesi sağlanmıştır.
Karada Emniyet ve Jandarmamızın yaptığı gibi KİHBİ sorgulamaları yapılmış ve ilk 6 ay içerisinde sorgulanan 14.825 kişiden 30’unun arandığı tespit edilmiş ve bu aranan kişiler de adliyeye teslim edilmiştir.
Değerli basın mensupları, belli başlı suç başlıklarında sizlerle birtakım verileri paylaştım. Bu toplantılarımızı mutat şekilde günlük, haftalık bir şekilde ve sizler aracılığıyla Mersinli hemşerilerimizle, vatandaşlarımızla bu bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. Personel sayımızdan, operasyon sayılarımıza, çalışma sayılarımıza ve bu çalışmalardan elde edilen neticelerin sayılarına, oranlarına kadar bilgileri paylaştık.
Bütün güvenlik ve asayiş birimlerimiz yıl boyunca 7/24 esasıyla, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyorlar. Maksadımız, vatandaşımızın toplumda; sosyal hayatını, iş hayatını en güzel, en iyi, en rahat, en konforlu şekilde, sorunsuz bir şekilde yürütmesini sağlayarak huzurunu daim kılmaktır. Aileleriyle, insanlarımızı, vatandaşlarımızın hayatını idame ettirmesini temin etmeyi istiyoruz. Bu maksatla çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Takipler, denetimler, kontroller yoğun bir şekilde devam edecek. Bahsettiğimiz huzur, güvenlik, birlik ortamını bozmaya çalışanlara bugüne kadar asla müsaade etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz.
Suç işleyen, suç işlemeye tevessül eden her kim olursa olsun, her ne maksatla olursa olsun, eğer bir suç teşkil ediliyorsa ilgili kolluk birimlerimiz onun gereğini yapıyor, yapacaktır. Elbette ki, kolluk birimlerimizin en önemli görev başlıklarından birisi suçların ortaya çıkmasını, kişilerin suça bulaşmasını önlemek ve bu anlamda da vatandaşlarımızı korumak, kollamaktır. Bu mülki idarenin ve mülki idareye bağlı olarak çalışan kolluk birimlerimizin görevlerindendir.
Bununla birlikte suça tevessül veya suç ortaya çıktığında da buna karışanları, o suç işleyenleri bir an evvel bulmak, yakalamak ve adli mercilere teslim etmek bu da kolluk birimlerimizin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Konu adli boyut kazanınca da Adliye ve Başsavcılıklarımızla koordineli bir şekilde iş ve işlemleri yürütmektedirler.
Bizim vatandaşlarımızdan bu toplantılar vesilesiyle hep dile getirdiğimiz ricamız şudur; Toplum içerisinde, çevrenizde herhangi bir suç nevi taşıyan gördüğünüz, tespit ettiğiniz, tanık olduğunuz, yaşadığınız bir olay, bir gelişme, bir olumsuzluk olduğunda bizleri haberdar edin. Nasıl haberdar edeceğinizi de biliyorsunuz. Ama bu meseleyi de bir kere daha hatırlatmış oluyoruz. 112 Acil Çağrı Hattı size üç tuş kadar yakın. 112’yi tuşladığınız zaman saniyeler içerisinde çağrı personelimiz telefonun diğer ucunda olacak. O sizi behemehal hangi birimi ilgilendiriyorsa o birime yönlendirecek ve dakikalar içerisinde ekiplerimiz olay mahalline gelecekler, geliyorlar.
Bu konuda vatandaşlarımıza yapmış oldukları iş birliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ki değerli Mersinli hemşerilerimiz, bütün birimlerimiz sizlere hizmet etmek için var. 112 bünyesinde Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik birimleriyle ilgili hususlar bildirilebileceği gibi sağlıkla, ormanla, itfaiyeyle ilgili hususlar da bildirilebiliyor. Dolayısıyla; hiçbir olumsuzluğun yaşanmasını istemeyiz ama yaşanması halinde de devletimiz bütün imkanlarıyla vatandaşımızın bugüne kadar olduğu gibi yanındadır, yanında olacaktır. Bunda herhangi bir beis yoktur.
Bütün Mersinli hemşehrilerimize öncelikle sorunsuz, kazasız, belasız günler, yıllar diliyoruz. Bütün birimlerimiz sizlerin huzurunu sağlamak için görevinin başındadır. Mersin İlimizde de her alanda yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Şehrimizde huzurlu, birlik, beraberlik içerisinde bir ortam var. Bunu asla kimsenin bozmasına izin vermeyerek, sorumlu birimlerimiz başta olmak üzere hep beraber toplumumuzun bütün kesimleriyle birlikte huzurumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bu çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Sizlere toplantımıza iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Emniyet, asayiş, güvenlik konularında görev yapan gerek emniyet gerek jandarma personelimiz gerek sahil güvenlik personelimize A’dan Z’ye ayrı ayrı hepsine teşekkürlerimi sunuyorum, başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu vesileyle bir kere daha saygıdeğer Mersinli hemşehrilerimize içten en iyi dileklerimizi sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster