Ana Sayfa Gündem, Kültür, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 14 Haziran 2023 115 Görüntüleme

Ali ATAY ; KÖYLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR KÖYLERİMİZİ KORUYALIM

Mersin İli, Tarsus İlçesi’nde Çokak, Yanıkkişla, Çavuşlu, Durak, Koçmarlı ve çevre köyleri kapsayan bir çimento fabrikası ve hammadde sahaları projesi planlanmaktadır.
Konuyla ilgili Akkoza Medya’ya demeç veren, Aynı zamanda Çokak köyünden olan Av. Arb. Ali ATAY açıklamasında:
Kullanılmak istenen alan oldukça geniştir ve yaklaşık olarak 11 köyü etkilemektedir. Bu alan içinde zeytinlikler, badem bahçeleri ve tarım arazileri ile köy içi yaşamın olumsuz etkileneceği söz konusudur.
Ayrıca, bölgedeki ormanlar kaliteli orman sınıfındadır. Buna ek olarak, kısmi içme suyu sorunu da bulunduğundan dolayı doğaya ve çevreye zarar verme olasılığı vardır.
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmış olup, Bakanlık ve şirket yetkililerinin katılacağı halk toplantısı 20.06.2023 tarihinde saat 13.00’te Yanıkkışla köyünde gerçekleştirilecektir.
Halkımız, basınımız, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri, yerel temsilciler olarak toplantıya davet edilmektedir. Çevremize, doğamıza ve köylerimize zarar verebilecek her türlü faaliyetin ve işlemin karşısında olacağımızı belirtmek istiyoruz.Hukuki zeminde ve ifade özgürlüğü çerçevesinde itirazlarımızı dile getireceğiz dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster