Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 5 Haziran 2024 75 Görüntüleme

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Mustafa Sever Tarsus’ta Halk Buluşması Düzenledi

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Mustafa Sever, Tarsuslu vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinlemek için 5 Haziran 2024 Çarşamba günü AK Parti Tarsus İlçe Binası’nda “Tarsus Halk Buluşması” düzenledi
Mustafa Sever, Vatandaşlarımızın talep ve sorunlarını tek tek dinleyerek ilgili kurum, kuruluş ve yetkililerle anında irtibata geçerek çözüm sundu.
AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Mustafa Sever, toplantı esnasında, Tarsus’umuzun kalkınmasına büyük faydası olacak olan Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’ne yatırımların başladığı müjdesini de verdi.
Akkoza Medya mikrofonlarımıza konuşan Mustafa Sever, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi ile ilgili şunları söyledi: “Uluslararası Çukurova Havalimanı inşaatımızın tamamlanarak açılışa hazır hale gelmesi, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi yolunun tamamlanmış olması nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcılarımızla yaptığımız istişareler ve çalışmalar sonrasında, bahse konu dondurma gerekçelerinin ortadan kalkmış olması ve bölgede turizm yatırımı yapılmasını engelleyecek bir durumun kalmaması hususları dikkate alınarak, dondurulan kesin tahsis süreleri ve yatırım süreleri Haziran 2024 itibarıyla başlatılmıştır.”
Sayın Sever, adı geçen şirketlerin bir yıl içerisinde yatırımların en az yüzde on beşini tamamlamaları gerektiğini ve bu yatırım taahhüdünü yerine getiren firmalara sürenin bitiminde üçer yıl ek yatırım süresi verileceğini belirtti. Ayrıca, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde ilk etapta yapılacak olan 7000 yatak kapasiteli tesislerde yaklaşık 2000 kişinin istihdam edilmesinin beklendiğini ifade etti. Bu tesislerin yapımı tamamlandığında, Türkiye ve Mersin turizmine ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.
Mustafa Sever, “Mersin’imize ve Tarsus’umuza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” dedi.
Sever, bugün saat 17.00’ye kadar AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı binasında vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemeye devam edecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster