Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus 5 Ağustos 2024 44 Görüntüleme

Genç Başkan Oğuz Can İlk Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus Gençlik Kolları Kongresi, 3 Ağustos 2024 Cumartesi günü İlçe Binasında gerçekleşti. Tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Oğuz Can İlk, kongrede 206 oy ile güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Kongrede yaptığı konuşmada Oğuz Can İlk, şunları söyledi:

“Sayın Divan, İlçe Başkanım, İl Gençlik Kolları Başkanım, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcım, İl ve İlçe Yöneticilerim, Meclis Üyelerim, partimizin her kademesinde görev yapan parti yöneticilerimiz, genç emekçi yol arkadaşlarım, kıymetli basın emekçileri; Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tarsus İlçe Başkanlığı 17. Olağan Kongremize hoş geldiniz.
Değerli yol arkadaşlarım, yıllardır süren mücadelemiz süresince elimizde ve dilimizde tek bir söylem vardı: “EMEK, EMEK, EMEK” Ve unutmayalım ki “EMEK VERENLER DAİMA KAZANIR!”

İktidar partisinin Türkiye’yi sürüklediği karanlıktan çıkaracak genç yol arkadaşlarımız ile halkın iktidarına giden bir yolculuğa çıkıyoruz. AKP iktidarı gençleri ya evlerine hapsediyor ya da gençler bir yol bulup ülkeden kaçarak uzaklaşıyor. Eğitimdeki bu problemin bir sonucu da kadın cinayetleridir. Gençleri ve kendinden olmayan bütün canlıları ölüme terk eden bir anlayış ile mücadele ediyoruz. Değerli arkadaşlar buradan hep birlikte bir söz veriyoruz.

Halkın iktidarını Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençler kuracak. Ve gençler mücadelesinden bir adım dahi geri atmayacak. AKP iktidarının eğitimsiz bir gençlik isteği maalesef gerçekleşiyor. Hayat pahalılığı ile mücadele veren yurttaşlar, çocuklarını istedikleri bir bölümde okutmak için kursaklarındaki lokmadan vazgeçiyor. Fakat bir umutla evlerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencileri yurtlardaki olumsuz koşullar yüzünden canlarından oluyorlar.


Değerli arkadaşlar, biz görmezden gelinen bir gençlik kolları olmadık, olmayacağız! Bugünün gençlik kolları üyeleri yarınların meclis üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları olacaklar. Büyüyen gençlik kolları Tarsus’a yön verecek, iktidarı getirecektir. Tarsus Gençlik Kolları olarak geride bıraktığımız süreçte, 2019 yılından bugüne güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. 2019 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak başımız dik, alnımız ak gezmemizi sağlayan ve 2024 yılında rekor oyla yeniden seçilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’i, Tarsus’ta sosyal demokrat belediyecilik anlayış ile seçimleri kazandığımız Tarsus Belediye Başkanımız Ali Boltaç’ı ve bugün burada olmamıza emeği geçen bütün büyüklerimizi de buradan selamlıyoruz.

Ve sayın başkanlarımız şunu unutmasınlar ki Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği her şart ve her koşulda yanlarında olacaklardır!

Değerli yol arkadaşlarım, bu söylemlerimiz doğrultusunda hayatın her alanında, emeğin en yüce değer olduğunu savunan, her yaştan ve ülkenin her yanında ezilen, haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızın yanında alnı ak, başı dik bir şekilde durduk. Arkadaşlar, Gezi Direnişin’de biz vardık, Ankara Gar Katliamı’nda biz vardık, Soma’da biz vardık, İliç’te biz vardık, canları yitirdiğimiz depremlerde, yangınlarda hep alanlardaydık. Bugüne kadar ki duruşumuzdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz, bu düzene boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Ve en önemlisi, “Bütün Ümidim Gençliktedir!” diyerek umudun gençlikte olduğunun altını çizen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında mücadelemizi sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğiz!

Değerli parti emekçileri; Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarken, bir kez daha altını çiziyorum ki, yolunuz yolumuzdur, emek verenler daima kazanır!
Kongremiz şimdiden hepimize hayırlı olsun, yolumuz açık olsun.”

Konuşmasının ardından Oğuz Can İlk, tekrar başkan seçilmenin gururunu yaşarken, gençlik kolları üyeleri tarafından coşkuyla alkışlandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster