Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor, Yaşam 5 Ağustos 2024 30 Görüntüleme

Mersin’deki Atıcılık Kompleksi’ne Yusuf Dikeç ile Şevval İlayda Tarhan’ın Adı Verildi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan ve Türkiye’ye atıcılık branşındaki ilk olimpiyat madalyasını getiren Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın isimlerinin Mersin’in Erdemli ilçesindeki Olimpik Atıcılık Kompleksi’ne verildiğini açıkladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, açıklamasında Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın elde ettiği tarihi başarının önemine vurgu yaparak, “Paris 2024’te atıcılık branşında gümüş madalya kazanan milli sporcularımızın adlarını spor kompleksine vererek onları onurlandırmak istedik. Türkiye’ye atıcılıkta ilk madalyasını kazandıran bu iki değerli sporcumuzun isimlerini gelecek nesillere ilham olması temennisiyle Mersin’in Erdemli ilçesindeki Olimpik Atıcılık Kompleksi’ne verdik,” dedi.

Bakan Bak, atıcılıkta alınan tarihi başarının bu branşa olan ilgiyi artıracağına inandığını belirterek, “İnşallah, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan Olimpik Atıcılık Kompleksi’nde nice başarılı sporcular yetiştiririz, nice şampiyonlar çıkar,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster