Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor 18 Mayıs 2024 71 Görüntüleme

UEFA, Adana Demirspor’a 1 Yıl Men Cezası Verdi

OEFA Süper Lig ekiplerinden Adana Demir Spor’a vadesi geçmiş borçları sebebiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası, Galatasaray’a da 30 bin Euro para cezası verdiğini açıkladı

UEFA Kulüp Lisanslama ve Finansal Sürdürülebilirlik Yönetmeliklerinde tanımlanan “vadesi geçmiş borçların olmaması” gerekliliklerine ilişkin değerlendirmesini tamamladı. Süper Lig ekiplerinden Adana Demir Spor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa’dan 1 yıl men cezası aldı. Aralarında Galatasaray’ın da bulunduğu 11 kulübe para cezası veren UEFA, sarı-kırmızılı ekibe de 30 bin Euro para cezası uyguladı.

UEFA’nın resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

“Adana Demirspor’a, 90 günden fazla vadesi geçmiş borçları ve ödenmemiş önemli miktarda vadesi geçmiş borçları nedeniyle önümüzdeki üç sezonda (2024/25, 2025/26 ve 2026/27) hak kazanacağı bir sonraki UEFA kulüp müsabakasından men cezası verildi.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster