Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 13 Nisan 2023 318 Görüntüleme

Tarsus’ta Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Köylümüzün Yüzünü Güldürüyor

TARSUS’TA GELİR GETİRİCİ AĞAÇLANDIRMA SERTİFİKALARI ‘Orman Müdürlüğü Tarafından’ DAĞITILDI

Tarsus’ta Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Köylümüzün Yüzünü Güldürüyor. Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Çiftlik Mahallesinde, Gelir getirici tür ağaçlandırması ile köylülerimizin kalkınmasına katkı sağlıyor.

Gelir getirici tür ağaçlandırmalarına ait faydalanma sertifikalarının dağıtıldığı törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kişi, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, Çiftlik Köy Mahalle Muhtarı, orman işletme şefleri ve vatandaşlar katıldı.

Gelir getirici tür olan zeytin ve harnup sahalarının köy halkına sertifika ile dağıtımı gerçekleştirildi. Toplam 251 adet sertifika ile 202.4 hektar alanın 6831 sayılı Orman Kanununun Ek 12. maddesi uyarınca orman ürününden faydalanmak üzere köy halkımıza dağıtımı ile kırsal bölgelerimizin ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Bu doğrultuda yine civar köylerimizde zeytin, keçiboynuzu ve defne potansiyeline sahip ormanlık alanlarımızda uygulamanın devam edeceği belirtildi.

MUHAMMET KÖSE ;” Orman dokusunu bozmayacağız.”

Tarsus Orman İşletme Müdürü Sn. Muhammed Köse: “ Burada bulunma sebebimiz gelir getirici ağaçlandırma. Ormanlık alanımızdaki, milli ekonomiye katkı sağlayacak, bitki çeşitliliğindeki zengin bölgemizdeki türleri vatandaşlarımıza vererek, ürün kalitesini ve ürün miktarını arttırmaya yönelik, bakım yapması suretiyle daha fazla ürün elde edip, köylümüzün gelirine katkı sağlaması noktasında toplandık. Bugün burada bunun sertifikalarını dağıtacağız. Bundan sonra yapacağınız iş ve işlemlerle ilgili, imzalatmış olduğumuz protokoldeki şartlarda; gerek bakımı, kullanması, ilaç vermesi gibi birçok şeyi yapabileceksiniz. Tabi bu şartlarında dışına çıkılmayacak. Orman dokusunu bozmayacağız. Mevcut dokusunu koruyarak düzenleyeceğiz.” dedi.

Daha sonra konu ile ilgili daha detaylı bilgi vermesi için konuşmayı Orman Müdürü devraldı.

MUSTAFA YALÇIN ; ”Mutlu insanlar da değerlerine bağlı insanlardır.”

Orman Müdürü Sn.Mustafa Yalçın: “ Orman teşkilatı olarak, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çalışmalar yapılıyor. Devletin bir kurumu olarak, köylülerimizin gelişmesine katkı sağlamak yani ekonomik anlamda kendilerine katkı sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de gelir getirici tür dediğimiz, ağaçlandırma çalışmaları. Burada zaten potansiyel bir alan vardı. Buradan siz de faydalanın istiyoruz. Çünkü devletin görevi kendi değerlerini korurken aynı zamanda vatandaşlarının kalkınması adına çalışmalar yapmak.

Ekonomik anlamdan sıkıntısı olmayan insanlar, huzurlu insanlardır. Huzurlu olan insanlar da çocuklar için iyi gelecek anlayışa ve düşünceye sahip insanlardır. Mutlu insanlar da değerlerine bağlı insanlardır. Ülkesine, vatanına sahip çıkması noktasında da artık kafasında herhangi bir problemi olmaz. Vatanımıza, değerlerimize hizmet edecek insanımızın huzurlu olması lazım.

Olsun ki bizim değerlerimize sahip çıksın. Yani geçim kaygısı olmasın. Devletin görevi budur zaten. İnsan yaşar ki, devlet yaşasın. Biz yaptığımız çalışmaları da bu kapsamda değerlendiriyoruz.
Biz sizin yanınızdayız. Devlet olarakta kurum olarakta yanınızdayız. Dediğim çerçevede, sizlerin huzurunu, mutluluğunu istiyoruz.” diyerek bu çalışmaların herkese hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

İBRAHİM KIZIL ; “Kendi köyümde yaptığım çalışma beni ayrı bir heyecanlandırdı.”

Daha sonra konuşmaya Sn. İbrahim Kızıl devam etti. Sn. Kızıl: “ Biz bu çalışmaya ocak ayının ilk haftasında başladık. Mart ayının ilk haftasında tamamlayarak, Tarsus Bölge İşletme Müdürlüğümüze teslim ettik. Depremden ötürü süre zarfında gecikmeler oldu. Ama biz firma olarak burayı gerçekleştirdik. İçimize sine sine yapılan bir çalışma oldu. Sizin de söylediğiniz gibi koordinat değerleri ve milimetrik olması, özellikle sertifikanın önünde isim-soy isim yazması ve arkasında da hani sertifikanın, hangisine bağlı olduğu yazması, bu gördüğünüz çalışmanın neticesi.

 

Kendi köyümde yaptığım çalışma beni ayrı bir heyecanlandırdı. Sonuç olarak iyi bir neticeye kavuşturmak bana ayrı bir mutluluk hazzı verdi. Bu sadece bizim çalışmamız olmadı. Değerli köy halkının gönüllü bir şekilde ilgilenmesiyle hep beraber elle ele tamamladık. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalar sahiplerine teslim edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster