İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Yaşam 27 Şubat 2023 125 Görüntüleme

50. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINDA, DEPREMZEDELERE VERİLECEK DESTEKLER GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye Barolar Birliği 50. Baro Başkanları Toplantısı, TBB yönetimi, Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir ve diğer illerimizin baro başkanlarının katılımıyla yapıldı.
Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Konferans Salonunda düzenlenen Baro Başkanları Toplantısının gündem maddeleri kapsamında; deprem felaketinden etkilenen barolar ve meslektaşlarının yaşadığı sorunlar ve yapılacak yardım görüşüldü. Depremzede meslektaşlarının barınma, iş, ekonomik ve sağlık sorunları görüşülerek çözüm önerileri sunuldu.
Ayrıca depremzede meslektaşlarımızın adli yardım, CMK sisteminde görevlendirme sorunları, nakil yaptıran depremzede avukatların kesenekleri ve aidat ödeme sorunları hakkında, barolar olarak uygulamada ortak bir karar alınacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Depremzede vatandaşlarımız için yapılacak çalışmaların da gündeme alındığı toplantıda, yurttaşlarımıza hukuki destek sağlanması, deprem bölgesindeki ihtiyaçlar konusunda çözüm fikir alışverişi yapıldı.
Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, dayanışmayla hiçbir depremzede meslektaşlarının yalnız kalmayacağını söyleyerek, “Yaklaşık 450 depremzedenin göç ettiği kentimizde,depremzede meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız için yönetim kurulumuz,merkez ve komisyonlarımız ile meslektaşlarımızla canla başla çalışarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Baromuzun sosyal tesisini depremzede meslektaşlarımızın aileleri ile birlikte geçici olarak konaklayacakları şekilde tefriş ettik. Uyum Ofisimizi depremzede meslektaşlarımızın kullanımına ücretsiz olarak tahsis ettik. Meslektaşlarımızın barınma, iş ve ekonomik sorunlarına çözüm üretiyoruz.
Kadın Hakları Merkezimiz, Çocuk Hakları Merkezimiz ve İnsan Hakları Merkezimiz, kentimize göç eden depremzedelerimizle birebir ilgilenmiştir.8 tır ve bir araç ile tüm deprem bölgelerimize insani yardımlarımızı gönderdik. Baromuzda Deprem Komisyonu oluşturduk ve meslektaşlarımızla depremzede meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza yardımların koordinasyon içerisinde ulaşması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu zor günleri dayanışmayla aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MSK Yalova’ya Acımadı: 80-70

MSK Yalova’ya Acımadı: 80-70

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster