Ana Sayfa Gündem 17 Temmuz 2024 26 Görüntüleme

‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDE, MERSİN CUMHURİYET MEYDANI’NDA ‘DEMOKRASİ NÖBETİ’ TUTULDU

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı.
Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve akabinde Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için Kuran- Kerim tilaveti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle gerçekleştirdiği ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmaları canlı yayında izlenildi.
Vali Pehlivan günün anlam ve önemi ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.
Programda; 15 Temmuz Gazisi Mustafa Karakoç ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı da birer konuşma yaptı.
Daha sonra 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’ kapsamında sporcular Vali Ali Hamza Pehlivan’a Türk Bayrağı’nı takdim etti. Vali Pehlivan dereceye giren öğrenci ve sporcuları tebrik etti ödüllerini verdi.
Bando gösterisi, Mehter takımı gösterisi, video gösterimleri, şiir, ilahi dinletileri ile devam eden program, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve İl genelinde selaların okunması ile sona erdi.
‘Demokrasi Nöbeti’ne Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Mersin AK Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Baro Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı, Yenişehir Belediye Başkanı, AK Parti ve MHP İl Başkanları, kurum amirleri, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster