Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 17 Ekim 2023 160 Görüntüleme

1. AKDENİZ BİENALİ TARSUS’TA MUHTEŞEM BAŞLADI

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 1. Akdeniz Bienali, Tarsus’ta görkemli bir açılışla başladı
 16 Ekim Pazartesi günü saat 18:00’de gerçekleştirilen açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Nihat Çapar ve Ali Dinsever, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Uyan, Ünzile Kuru ve Ali Boltaç gibi birçok önemli isim katıldı. Ayrıca dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri ile sanatseverler de etkinliğe büyük ilgi gösterdi.
Tarsus için büyük bir öneme sahip olan 1. Akdeniz Bienali, pazar ve pazartesi hariç diğer günlerde mesai saatleri içinde tüm vatandaşlar ve sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. Açılışta yapılan konuşmalarda bu Bienalin Tarsus için ne kadar önemli bir Bienal olduğu vurgulanırken, konuklar bienal kapsamındaki eserleri gezerek sanat hakkında bilgi edindiler.
Ayrıca, açılışta Güney Koreli Performans Sanatçısı Kim Youngmoon da muhteşem bir canlı performans sergileyerek etkinliğe renk kattı. Akdeniz Bienali, sanatseverlere önemli bir kültürel deneyim sunmak amacıyla düzenleniyor ve Tarsus’un sanat ve kültür sahnesine değerli bir katkıda bulunuyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster