İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 25 Nisan 2023 126 Görüntüleme

YSK EKSİK EVRAK DEDİ..MİLLİ YOL PARTİSİ MERSİN MV. ADAYLARINI SEÇİME GİRDİRMEME KARARI ALDI !!!!

Milli Yol Partisi tarafından yapılan açıklamada:
“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine katılacak olan Milli Yol Partisi Mersin milletvekili adayları olarak aday olabilmek için gerekli evraklarımızın tam ve eksiksiz olmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından eksik evrak olduğu iddiasıyla Milli Yol Partisini ve biz Mersin milletvekili adaylarını Mersin’de seçime girdirmeme kararı vermiştir.
10 Nisan 2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan kesin olmayan listede Milli Yol Partisi Mersin milletvekili adayları olarak isimlerimiz listede yer almıştır. Fakat daha sonra açıklanan kesin listede partimiz ve dolayısıyla isimlerimiz yer almamıştır. Bunu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Milli Yol Partisi sadece Mersin’de değil birçok ilde seçimlere girememektedir.
Milli Yol Partisi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla sadece 49 ilde seçimlere katılabilecektir. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bu kararı anlayamıyor ve anlamlandıramıyoruz. Genel merkezimizin tüm itirazlarına ve eksik evrakların giderilmesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararı maalesef değişmemiştir. Milli Yol Partisi çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen seçime girme yeterliliğini sağlamış, Türk milletinin önüne 3. bir yol açarak milletin teveccühünü kazanmıştır.
Milli Yol Partisi’nin önceliği Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet sürecinin aydınlatılması ve Türk milletinin içine düştüğü sarmaldan kurtulmasıdır. Bu açıklamayı yaparak asla kimseyi zan altında bırakmak istemiyor sadece seçimlere neden giremediğimizin veya girdirilmediğimizi bizlerle birlikte başta Mersin olmak üzere tüm Türk kamuoyunun duymasını istiyoruz.
Kamuoyunun takdirine bırakılarak üzere bazı sorular sormak istiyoruz;
1-)Milli Yol Partisi başta Mersin olmak üzere seçimlere neden girdirilmemektedir?
2-) Milli Yol Partisi seçimlere girdirilmemesi kararının sebepleri nelerdir?
3-) Milli Yol Partisi seçimlere girdirilmemesi kararı hem partimizi hem de milletvekili aday olan bizlere yapılmış bir haksızlık değil midir?
4-) Milli Yol Partisi milletvekili adaylarının cumhur ittifakından oy alacağı ön görülmüş ve önüne geçilmek mi istenmiştir ?
5-) Bir reyin dahi belirleyici gücünün yüksek olduğu bu seçimde, Milli Yol Partisi adaylarının alacağı oylar risk olarak mı görülmüştür ?
Takdir yüce Türk milletinindir… Kamuoyuna saygılarımızla.”
Milli Yol Partisi Mersin il Başkanı Hasan KÖSE

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster