İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Kültür, Sağlık, Spor, Teknoloji, Yaşam 17 Kasım 2022 207 Görüntüleme

YİKOB BÜNYESİNDE SÜRDÜRÜLEN YATIRIMLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesinde sürdürülen kamu yatırımlarına ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Yatırım ve İzleme Müdür Vekili Eşref Tolga Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Burgut, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Şube Müdürü Abdullah Çakmak katıldı.
Vali Pehlivan toplantıda kurum yetkililerinden, Bakanlıklarımızın yatırım programı kapsamında Mersin İlimizde yapımı tamamlanmış, devam eden ve planlanan projeler ile ilgili bilgiler aldı, değerlendirmelerde bulundu.
Vali Pehlivan; “Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programı kapsamında; Mersin İlimiz genelinde 1480 derslikli 87 okul yapım çalışmaları devam etmektedir. Bunlardan 162 derslikli 10 okulun inşaatı tamamlanarak bu yıl itibariyle eğitim öğretime açıldı. 464 derslikli 24 okulun yapımı, 854 derslikli 53 okulun proje ve ihale süreçleri devam etmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırım programı kapsamında; Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Valiliğimiz arasında imzalanan protokoller kapsamında İlimiz genelinde 7 Gençlik Merkezi ve 2 Spor Salonu yapılması planlanmıştır. Toroslar ve Yenişehir ilçeleri Gençlik Merkezleri inşaatlarına başlanmış ve inşaatlar devam etmektedir. Silifke, Erdemli, Gülnar, Akdeniz Gençlik Merkezleri ile Silifke ve Akdeniz Spor Salonu proje ve ihale süreçleri devam etmektedir.
İçişleri Bakanlığı yatırım programı kapsamında; İlimiz genelinde toplam 13 proje bulunmaktadır. Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü, Erdemli ve Mut ilçelerine Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Hizmet binaları, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından AFAD Hizmet binası dönüşüm işi, YİKOB tarafından Kuran Kursu onarım işi olmak üzere toplam 5 proje tamamlanmıştır.
Toroslar Polis Merkezi Amirliği, Mezitli ve Osmaniye Polis Merkezi Amirliği, Yenişehir ilçesi Merkez Polisevi, Akdeniz İlçesi Hükümet Konağı yapımı, Kırsal altyapı destek projesi kapsamında muhtelif mahallelerde kilitli parke yapım işi, tarımsal sulama hattı yapımı işi ve Anamur Hükümet Konağı Proje hazırlanması işi ve Kent Yönetim Güvenlik Sistemi bakım onarım işi olarak toplamda 8 proje devam etmektedir.
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yatırım programı kapsamında; İlimiz genelinde kültür varlıkları ile ilgili 26 projenin hayata geçirilmesi planlanmıştır.
Kültür varlıkları yatırımları ile ilgili Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 4 proje ile Kültür Katkı Payı Bütçesinden desteklenen 2 proje Belediyelerince tamamlanmıştır.
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 8 proje ile Kültür Katkı Payı Bütçesinden desteklenerek belediyelerce yürütülen 7 proje devam etmekte, 5 proje ihale hazırlık sürecindedir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster