İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 19 Ekim 2023 64 Görüntüleme

Yarenlik Alanı’nda “Engellilerin Erişilebilirliği” İncelemeleri Yapıldı

Tarsus, engelli bireyler için daha erişilebilir bir şehir olma yolunda büyük bir adım atıyor

Tarsus Engelliler Platformu üyesi derneklerin başkan ve üyeleri, Yarenlik Alanı’ndaki iş yerlerinin erişilebilirliğini incelemek için sahaya indi.

Tarsus Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu Kararı uyarınca gerçekleştirilen incelemelerde, Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli ve Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Ali Çelik, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı erişim sorunlarına odaklandı ve iş yerlerinin erişime uygunluğunu bizzat denetledi ve bu konudaki eksiklikleri tespit etti.

Engelli bireylerin, toplumun her alanına kolayca ulaşabilme haklarını savunarak, Tarsus’un daha engelsiz bir geleceğe doğru ilerlemesine liderlik ettiler. Tarsus’ta erişilebilirlik konusunda atılan bu önemli adım, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırma hedefine yönelik bir vurgu yaparken, toplumsal farkındalığı da artırıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

GÜLEK MAHALLESİNDE YANGIN

GÜLEK MAHALLESİNDE YANGIN

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster