İçel
Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 7 Nisan 2023 141 Görüntüleme

VALİ PEHLİVAN, ÇİMSA ÇİMENTO İLE İŞ-KUR MERSİN İL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAKLIĞINDA YÜRÜTÜLECEK OLAN “İŞİMİZ EŞİTLİK PROJESİ” PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş. ile Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü (Mersin İŞ-KUR) ortaklığında yürütülecek “İşimiz Eşitlik Projesi” protokol imza törenine katıldı.
Vali Pehlivan, “İşimiz Eşitlik Projesi” ile depremzede vatandaşlarımız da dahil olmak üzere, kadınların inşaat sektöründe daha fazla görev almalarını teşvik etmek ve bu konuda öncü olmak, konu ile ilgili gerekli eğitimleri vermek, saha deneyimi kazandırmak, eğitim sonrası adayların istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla yürütülen projenin hayırlı olmasını diledi.
Proje ile; hedef kitle olan kadınlara, temel iş sağlığı ve güvenliği, beton üretimi ve mikser operatörlüğünde işbaşı eğitim programı verilmesi ve kursiyerlerin program sonrasında kalıcı olarak istihdam edilmeleri hedeflenmektedir. Bu meslekte istihdam edilen adayların çalışma sürecinde yetenek ve yetkinliklerine göre Santral Operatörü, Santral Lideri şeklinde pozisyonlarda yükselme fırsatları bulunmaktadır.
ÇİMSA Akademi bünyesinde; (E) Sınıfı ehliyet, temel iş sağlığı ve güvenliği, beton üretimi ve mikser operatörlüğü gibi konularda eğitim ve belgelendirme yapılacak,bu bağlamda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.
3 ay sürecek eğitimler 10’ar kişilik gruplar halinde, periyodik olarak düzenlenecek ve ÇİMSA bünyesinde faaliyet gösteren işyerlerinin ihtiyacı oldukça düzenlenecek eğitimlerin ardından katılımcıların Çimsa bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda kalıcı olarak istihdam edilmesi planlanmaktadır.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu, Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Metin Çalışkan ve iki kurumun yetkilileri katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster