İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Yaşam 24 Kasım 2022 152 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Öğretmenler Gününü Kutladı ; 
”Dünya üzerinde var olan her mesleğin elbetteki bir yeri, önemi ve değeri vardır. Bunlar içerisinde, insan yetiştirmek gibi ulvi bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olan Öğretmenlik mesleğinin kıymeti harbiyesi şüphesiz müstesnadır.
Öğretmenlerimiz; bilgi, birikim ve tecrübelerine sevgi katarak, geleceğin dünyasını şekillendirecek olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışmaktadır.
Öğretmenler, ülkelerin eğitim yoluyla kalkınmasına, gelişmesine yön veren rehberlerdir.
Öğretmenin amacı; çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış, milli ve manevi değerlerini idrak etmiş, kendine,ailesine,ülkesine, hatta bütün insanlığa faydalı insan yetiştirmektir.
Öğretmenlerimiz, kendilerine emanet edilen çocuklarımıza, vatan, bayrak, devlet ve millet sevgisini, üretken,faydalı, iyi insan, iyi vatandaş olmayı; ülkemizin bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, hasılı bütün sahalarda daha güçlü ve daha müreffeh bir gelecek hedefine ulaşmak için çok çalışmayı öğreten, öğrencilerini çağın gerektirdiği bilgi ve beceri düzeyine ulaştırmak için çaba sarfeden eğitim neferlerimizdir.
Nesillerin yetişmesinde Öğretmenlerimizin gayreti, emeği çok büyük önem arz etmektedir. 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen unvanı verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini ve öğretmenlere duyduğu güveni veciz bir şekilde ifade etmiştir.
24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.
Bu onurlu vazifeyi aşkla ve şevkle icra eden saygıdeğer bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içten en iyi dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster