İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 6 Temmuz 2023 83 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN TARSUS’U ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN ,Tarsus’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin – Tarsus Kazanlı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim bölgesinde incelemelerde bulundu.15 km’lik bağlantı yolunun 13 km’si ve muhtelif altyapı işlerinin önemli bir kısmı tamamlandığı, toplam 2.383 hektar alan üzerinde; 5 yıldızlı oteller,Tatil Köyleri, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kongre ve Sergi Merkezi, Golf tesisi ve günü birlik tesisler yapılmasının planlandığı bölgede, Çukurova Bölgesel Havalimanımızın bu yıl sonunda faaliyete geçmesiyle turizm yatırımlarının ivme kazanması bekleniyor.

Daha sonra Sayın PEHLİVAN,PTarsus/ Kulak Mahallemizde vatandaşlarımızla bir araya geldi, çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi, geçmiş Kurban Bayramlarını kutladı.Vatandaşlarımızın Mahallede yürüttükleri tarımsal faaliyetler ve ilgili diğer hususlarda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu ve 2022 yılında, Pençe Kilit harekat bölgesinde Gazi olan Mehmet Ercan ile, ikamet ettiği Tarsus/ Kulak Mahallesinde bir araya geldi, hasbihalde bulundu.

Son olarak ise Tarsus/ Karabucak mevkiinde,1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan, Doğu Akdeniz Ormancılık ve Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nü ziyaret etti.Enstitü Müdürü Abdulkadir Yıldızbakan’dan yürütülen projeler hakkında bilgiler aldı. Enstitü bünyesinde bulunan Okaliptus Müzesini gezdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster