Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 22 Temmuz 2024 148 Görüntüleme

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi ve St. Paul Anıt Müzesi’ni Ziyaret Etti

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ‘ta bulunan Tarsus Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi’ni (eski Çırçır Fabrikası) ziyaret etti.

Vali Pehlivan, Tarsus Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi’nde arkeolojik eser depoları, kazı evi, laboratuvar, kütüphane, sergi ve konferans salonlarını gezdi. Tarsus Gözlükule Kazı Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özyar’dan yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyareti vesilesiyle bir açıklama yapan Vali Pehlivan, “Tarsus’un merkezindeki Gözlükule’de yapılan arkeolojik kazılar, tarihinin M.Ö. 7 bin yılına kadar indiğini göstermektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1995 yılında bu alanda kazı çalışmaları başlatılmıştır. Aynı alan içerisindeki Çırçır Fabrikası’nın bir kısmı 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edilerek Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Çırçır Fabrikası, restorasyon çalışmalarının ardından yaşayan bir merkez haline getirilmiştir ve 2019 yılında, Avrupa’nın alanında en prestijli ödülü olarak kabul edilen Avrupa Kültürel Miras ödülü/Europa Nostra ödülünü kazanmıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen, başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz,” dedi.

Ziyarete Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper eşlik etti. Ardından, Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesi Şehitkerim Mahallesinde bulunan St. Paul Anıt Müzesi’ni ziyaret etti.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği St. Paul Anıt Müzesi’nde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper’den bilgiler aldı ve müzeyi ziyarete gelen gençlerle sohbet etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster