Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 20 Mayıs 2024 64 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, ŞİŞECAM KROMSAN VE SODA FABRİKALARINI ZİYARET ETTİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesinde bulunan Şişecam Kromsan ve Soda fabrikalarını ziyaret etti
Şişecam Kromsan ve Soda fabrikalarında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan; Kromsan fabrika müdürü Burak Bastacıoğlu ve Soda fabrika müdürü Barış Can’dan yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı,fabrikanın muhtelif kısımlarını gezdi.
1973 yılında kurulan Şişecam Soda Sanayi, 1983 yılında kurulan Kromsan üretim tesisleri bugün itibarıyla 1.000 dekar arazi üzerinde, 2.500 kişiye istihdam sağlayarak seramik ve deterjan sektörüne yönelik soda ve karbonat ürünleri üretmektedir.
Bazik krom sülfat üretiminde Dünyada 1. ve diğer ürünlerde sektörde lider konumunda olan Şişecam Kromsan ve Soda fabrikaları; metal kaplama, ahşap koruma ve bazı organik kimyasal bileşiklerin üretiminde, deri tabaklama işleminde, ahşap sektörü ve retenajda kullanılan ürünlerinin de üretildiği bu tesislerde üretimin %80’i ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Ziyarete; Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Başkanı Coşkun Doğmuş da eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster