Ana Sayfa Gündem, Sağlık 8 Şubat 2024 41 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, METAMFETAMİN İLE MÜCADELE EYLEM PLANI (2022-2024) AKDENİZ BÖLGE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı (2022-2024) Akdeniz Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katıldı
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 05.12.2022 tarihli ve 42395 sayılı ‘Metamfetamin ile Mücadele’ konulu yazısı ve Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı (2022- 2024) kapsamında düzenlenen toplantıda; Akdeniz bölgesi için İllerde ve ilçelerinde mevcut durum, olay ve şüpheli sayıları, arz ile mücadele çalışmaları, ilgili kurumların konu ile ilgili yürüttüğü çalışmalar ele alındı, değerlendirmeler yapıldı.
Mersin, Antalya, Adana, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Osmaniye İllerinin Valileri ve ilgili kurum temsilcilerinin video konferans üzerinden katılım sağladığı toplantıya Mersin İlimizden Vali Pehlivan ile birlikte Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Albay Oğuz Eryılmaz, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Emrah Ceviz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz ve ilgili diğer kurum müdürleri katıldı.
Uyuşturucu madde kullanımı uyuşturucu kullananların yanında ailelerini, çevrelerini, toplumumuzun hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden; geleceğimizin teminatı gençleri hedef alan, kamu düzeni açısından oluşturduğu olumsuz etkilerin yanı sıra bireylerin sağlığını da doğrudan etkiler hale gelmiştir. Son yıllarda özellikle metamfetamin olmak üzere sentetik maddelerin ticareti/kullanım oranının dünyada giderek arttığı görülmüş, bu amaç doğrultusunda “Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı 2022-2024” hazırlanmıştır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster