Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Son Dakika, Yaşam 28 Eylül 2023 75 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, “KASKINLA YOL VER HAYATA” KAMPANYASI PROGRAMINA KATILDI

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ile motosikletli araç sürücülerinin trafik güvenliğinin sağlanması konusunda kamuoyunda farkındalığın artırılması amacıyla 1- 30 Eylül 2023 tarihleri arasında “Kaskınla Yol Ver Hayata” sloganıyla İçişleri Bakanlığımızın himayesinde ülke genelinde yapılan kampanya kapsamında düzenlenen programa katıldı, motosiklet sürücülerine kask dağıttı.
Vali Pehlivan, Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yapılan etkinlikte yapmış olduğu konuşmasında; “Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Cumhurbaşkanlığının Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Genelgesi çerçevesinde İçişleri Bakanlığımız tarafından, ülkemizin genelinde karayolları trafik güvenliğini arttırmaya yönelik çeşitli çalışma ve kampanyalar düzenlenmektedir.
Bugün, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzün organizasyonunda “Kaskınla Yol Ver Hayata” projesiyle ilgili olarak bir araya geldik. Bu vesileyle motosiklet sürücülerine kask takdim edeceğiz. Burada amacımız, trafikte sayısı oldukça fazla olan motosikletli araç sürücülerinin trafik güvenliğinin sağlanması konusunda kamuoyunda farkındalığın arttırılmasıdır.
İstatistiklere bakıldığında, kazaların %45’inin motosikletli sürücülerin karıştığı kazalar olduğunu görüyoruz. İlimizde toplam rakamlara baktığımızda 190.502 motosiklet olduğunu kayıtlardan görüyoruz. Ülkemizdeki 81 İl içerisinde bu rakam ile Mersin 7. sırada yer almaktadır. Bu kadar yoğun kullanımın olduğu İlimizde, trafik tedbirlerinin alınarak denetimlerin yapılması çok önem arz etmektedir. Bu konuda gerek İl Emniyet Müdürlüğü gerekse İl Jandarma Komutanlığımızın trafik ekipleri sahada etkin denetimler yapıyor. Bununla birlikte, otomobil ve diğer araç süreçlerinde olduğu gibi motosiklet kullananların öncelikle kendi can güvenliklerini temin etmelerine yönelik önlem almaları ziyadesiyle önemlidir.
Kask kullanımı, motosiklet sürüşünde en önemli tedbirlerden birisidir. Kask kullanıldığında, ölümlü trafik kazalarında %40, yaralamalı trafik kazalarında %70 azalış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla motosiklet kullanan bütün vatandaşlarımıza kesinlikle kasksız bir şekilde trafiğe çıkmamalarını önemle vurguluyor, hatırlatıyoruz.
Bugün, bu proje kapsamında ilk etapta sembolik olarak 50 kaskı motosiklet kullanan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ama bu araçları kullanan sürücülerden isteğimiz ve beklentimiz, araçları aldıklarında kask başta olmak üzere, sürüş güvenliğini sağlayacak tedbirleri almalarıdır.
Karayolları Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı 2021-2030 yıllarını kapsıyor. Bu alandaki çalışmalar, bilinçlendirme kampanyaları trafik güvenliğini sağlama, trafik kazalarını azaltma ve bir gün inşallah sıfırlama hedefiyle sürekli güncellenerek devam edecektir. Uygulanan bu kampanyaların sadece bugün için değil süreklilik arz edecek şekilde vatandaşlarımız tarafından da içselleştirilerek, idrak edilmesi ve kurallara, tedbirlere uyulması hayati öneme sahiptir.
Bu kampanyanın hayata geçmesi için gerekli desteği sağlayan İçişleri Bakanlığımıza, İlimizde uygulanması için emeği geçen İl Emniyet Emniyet Müdürlüğümüze, ilgili bütün birimlerimize ve personelimize teşekkür ediyor sürücülerimize de tedbirli, dikkatli ve kazasız seyahatler diliyorum.” dedi.
Programa; Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, trafik ekipleri ve motosiklet kullanan vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster