Ana Sayfa Gündem, Yaşam 18 Ekim 2024 2 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA KOORDİNASYON TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, İlimizde devam eden kamu yatırımları, birimlerimizde vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetleri, bunlara ilişkin iş ve işlemler, değişik başlıklarda sürdürülmekte olan ve planlanan projeler ele alındı, değerlendirmelerde bulunuldu.
Koordinasyon toplantısının ardından güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlimiz genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı.
Vali Pehlivan toplantı vesilesiyle yaptığı açıklamada; “Mersin İlimiz genelinde haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan, aranan şahıslara yönelik olarak, 07 Ekim 2024- 13 Ekim 2024 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonel çalışmalar sonucunda;
• 0-5 yıl arası cezası bulunan 1.101 şahıs,
• 5- 10 yıl arası cezası bulunan 24 şahıs,
• 10- 20 yıl arası cezası bulunan 7 şahıs olmak üzere,
• Toplam 1.132 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.
Aynı tarihler arasında; dolandırıcılık 507, terör 1, öldürme 6, hırsızlık 78, cinsel suçlar 14, yağma suçundan 10 şahıs olmak üzere toplam 616 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.
Ayrıca; aynı tarihler arasında İl genelinde yapılan trafik denetimleri kapsamında;
• 68.178 araç kontrol edilmiş,
• 530 araç trafikten men edilmiş,
• 442 ticari taksi denetlenmiş,
• 22.704 araca/sürücüye yasal işlem yapılmıştır.
Mersin’imizin huzuru ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz gece gündüz çalışmaya devam etmektedir.”dedi.
Vali Pehlivan başkanlığında yapılan toplantılara, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü ve İl Göç İdaresi Müdürü katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster