İçel
Ana Sayfa Gündem, Yaşam 2 Ocak 2023 143 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde bulunan birimleri gezdi, yeni yıla görevleri başında giren personelin yeni yılını kutladı.
Mersin İlimizde yılbaşı gecesi için alınan tedbirler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan:
“112 Acil Çağrı merkezindeyiz. Mersin ilimizde, yurdumuzun genelinde olduğu gibi vatandaşlarımızın, bu yılın son gününü güvenlik içinde huzurla geçirebilmeleri için her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu bağlamda ilimiz genelinde yaklaşık 420 emniyet ekibi 3500 personelle görev yapıyor. 195 Tim ve yaklaşık 1000 personel ile Jandarmamız görev yapıyor. Mavi Vatanda yani denizde de Sahil Güvenlik ekiplerimiz yaklaşık 120 personel ile görev yapıyor. Sağlık ekiplerimiz de 1400’ün üzerinde personelle 24 saat esasıyla görev yapıyor. Tabii ki AFAD ekiplerimiz, itfaiye ve diğer ekiplerimiz de bu gece kesintisiz bir şekilde görevlerini sürdürüyorlar. Kurum kurum saymış olduğumuz bu ekiplerde toplamda 6000 personel ile vatandaşlarımızın güvenliğini ve huzurunu sağlamak üzere görev yapıyor. Ayrıca kentimizi kameralarla da izleme imkanına sahibiz. PTS kameraları da dahil Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kapsamında toplamda yaklaşık 2000 kamerayla da şehrimizi izliyoruz.
Ben öncelikle bütün ekiplerimize, insanımızın her anı, her günü olduğu gibi bugünü de huzur, sağlık ve esenlik içerisinde geçirmesi için nöbette bulunan bütün personelimize, bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni yıllarını tebrik ediyorum. Hayırlara, iyiliklere, başarılara vesile olmasını diliyorum.
2022 yılı dünyada yaşama, hayata ve insanlığa dair pek çok gelişmenin yaşandığı bir yıl oldu. Tabii bir yandan geçen bir yılın muhasebesini ve muhakemesini yaparken bir yandan da gerek birey olarak, gerek aile, toplum, ülke olarak yeni umut ve beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. İlimizde 2022 yılı kamu hizmetleri açısından verimli bir yıl oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bütün Bakanlıklarımızın yatırım programları çerçevesinde pek çok kamu yatırımı hayata geçti. 2023 yılında da gene Mersin İlimizin gelişim sürecine ivme, gücüne güç, değerine değer katacak yatırımlar artarak devam edecektir.
Bizler de kamu kurumları olarak birlik ve bütünlük içerisinde şehrimizin ilgili bütün kesimleriyle, iletişim ve istişare içerisinde bugüne kadar olduğu gibi gönül birliği ve el birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. 2023 yılı bu anlamda hem kamu hizmetleri bağlamında hem çalışma ve faaliyetler konusunda verimli bir yıl olacaktır.
Vatandaşlarımızın refah düzeyine yaşam konforunun artmasına yönelik olarak bugüne kadar olduğu gibi yatırımlar, faaliyetler, hizmetler, kamu hizmetleri devam edecektir. 2023 yılının önemli bir tarafı da Cumhuriyetimizin 100. yılına tekabül ediyor olmasıdır. 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılını inşallah hep birlikte kutlayacağız.
2023 yılının başta Mersinli, saygıdeğer hemşerilerimiz olmak üzere bütün ülkemiz için hayırlara, iyiliklere, huzura, esenliğe, başarılara vesile olmasını temenni ediyorum.’ ifadelerini kullandı.
Vali Pehlivan’a Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster