Ana Sayfa Gündem 2 Eylül 2024 10 Görüntüleme

USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’tan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ortadoğu’daki savaşların acilen sona ermesi ve barışın inşa edilmesi gerektiğini vurguladı

Bir iş insanı olarak, coğrafyanın kader olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Kılıç, barışın hem ekonomik hem de toplumsal kalkınma için elzem olduğunu ifade etti.

Başkan Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir iş insanı olarak, dünyanın farklı bölgelerinde, özellikle de Ortadoğu’da süregelen savaşların acilen sona ermesini ve bu ülkelerin barış yolunda somut adımlar atmasını arzuluyorum. Savaş, sadece insanlık için değil, aynı zamanda ekonomik kalkınma ve refah için de en büyük engeldir. Coğrafyanın kader olmaktan çıkarılması, ancak barışın egemen olduğu bir düzenin inşasıyla mümkündür.”

Kılıç, bölge ülkelerinin barışı inşa etmek için ortak bir çaba göstermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Ortadoğu ülkeleri, savaşın yıkıcı etkilerinden kurtulmak ve halklarına daha iyi bir gelecek sunmak için, savaş yerine barışı inşa etmeye odaklanmalıdır. Bu bölgenin insanları, huzur ve refah içinde yaşayabilecekleri bir ortamı hak ediyor. Barış, sadece bugünün değil, yarının da teminatıdır” dedi.

Son olarak Başkan Kılıç, mesajını şu sözlerle tamamladı: “1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, tüm bölge ve dünya için barış dolu bir gelecek temenni ediyor, coğrafyamızın kaderini değiştirecek adımların atılması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.”

Ülke olarak hem içeride hem dünya nezdinde ilerlememizin yegane temeli barışı inşa edip,demokrasiyi,düşünce hürriyetini,farklılıklara olan toleransı geliştirmekten geçer.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster