Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor, Tarsus, Yaşam 1 Kasım 2023 80 Görüntüleme

Uluslararası Engelsiz Turizm ve Spor Kenti Mersin Festivali Basın bülteni

26 Ekim 30 Ekim Tarihleri arasında Tarsus Engelliler Platformu olarak Uluslararası 3. Engelsiz Turizm ve Spor Kenti Mersin Extrabilty festivali düzenlenmiştir.

Bu festival Tarsus Engelliler Platformu ve Rusya Beyaz Baston Derneğinin Ruhun Yelkenleri Projesi ekibi ile birlikte düzenlenmiştir.Projeye katılan ülkeler Rusya, İran, Kazakistan, Mısır, Almanya, Letonya, Ermenistan ve Türkiye den gelen Engelli dernekleri ve temsilcileridir. Projenin amacı engelli bireylerin içerisindeki extra gücü ortaya çıkarmak uluslararası toplulukları bir araya getirerek hayatta çok başarılı olmuş engelli bireyleri rol model olarak insanlarla tanıştırmak.

Bu sayede engelli bireyler şayet isterlerse çalışırlarsa neler başarabileceklerini görüyorlar ve hayata bakış açıları değişiyor engelli olmayan bireyler ise fırsat verildiğinde eşit şartlar sağlandığında engelli bireylerin neler başarabileceğini görüyorlar . Projemiz 2 etaptan oluşuyor 1. Etapta Ruhun Yelkenleri ekibi ile Marmaris ten kiralanan 2  yelkenli ile Finike ye ulaştık. Finike de bir günlük kapsayıcı etkinlik gerçekleştirdik. Finike de etkinlikten sonra Taşucu na hareket ettik. Taşucu nda bir günlük kapsayıcı etkinlik gerçekleştirdik. Bu seyahate Marmaris ten her teknede 4 Türk engelli olmak üzere toplam 8 engelli arkadaşımız katıldı Seyahat boyunca teknede tüm işleri engelli arkadaşlarımız yaptı .

Yemek, temizlik gibi ve bu sayede kendilerine güvenleri geldi ve yurt dışından gelen arkadaşlarla bolca zaman geçirerek kültürel ve sosyal bir kaynaşma sağlandı. Bu seyahat toplam 5 gün sürdü. 2. Etapta ise Mersin de 3. Gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Engelsiz   Turizm ve Spor Kenti Mersin Extrabilty Festivalini gerçekleştirdik.

 

Festival Kapsamında İse; 1.gün sabah Tarsus ta Engelli Derneklerimizin temsilcileri ile  Ruhun Yelkenleri ekibini bir araya getirerek proje ve fikirleri paylaşarak t anışmalarını sağladık öğleden sonra ise saat 13.00 festival açılış töreninde Ruhun Yelkenleri Ekibi Tarsus engelliler Platformu Ekibi Tarsus halkıyla buluştu. Yurt dışından gelen misafirlerimiz dernekleri ve yaptıkları projeleri anlattılar. Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan Tarsus Engelliler Platformu ve Derneklerini yaptığı projeleri sunum gerçekleştirdi .

Ardından Rusya Beyaz Baston Dernek Başkanı Oleg Kolpashchikov  Ruhun Yelkenleri Projesi hakkında sunum yaptı ve yurt dışından gelen misafirlere tanıttı. Ardından protokol konuşmaları yapıldı ve yurt dışından gelen misafirler kendilerini ve projelerini tanıttılar ve finalde Tarsus Engelliler Platformu işaret dili ile 10. Yıl marşını söyleyerek  finali gerçekleştirildi. Festivalin 2.gününde Silifke de kapsayıcı ve Work shoplar gerçekleştirdik Tarsus Görme Engelliler  Derneği  konser düzenledi. Sahilde ekolojik etkinlik yaptık, çöp topladık, 2 saat yelkenli yarışı gerçekleştirdik . Günün sonunda yarışta dereceye girenlere odüller verdik ve kapanışı gerçekleştirdik. Festivalin 3. Gününde Turkiye nin 100. Yıl kutlamalarına katıldık.

Yurt dışından gelen misafirlerimizle birlikte Tarsus Engelliler Platformu ekibi geçit töreninde yer aldık öğleden sonra kermes alanına geçerek Tarsus Engelliler Platformu stadında standımızı ziyaret eden misafirlerimize farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdik Festivalin 4. gününde ise Mersin Üniversitesinin misafiriydik. 10:00 ile 12:00 arasında Mersin Üniversite Engelliler Birimi Tarsus engelliler Platformu ve Rusya Beyaz Baston Derneği ile bir panel düzenledik, öğrencilerle farkındalık çalışması yaptık ve öğrencilerin sorularını cevapladık .Öğleden sonra 13:00 – 15:00 saatleri arasında  Mersin Üniversite öğrencileri ile kapsayıcı work shoplar düzenledik ve onların empati yapmasını sağladık .

Projenin son gününde misafirlerimizi Taş ucundan Antalya ya uğurladık ve projemiz sona erdi. Bu projede bize destek veren Tarsus Kaymakamlığı na , Mersin Büyükşehir Belediyesine Tarsus belediyesine,  Mekad a ,  My Life Plazaya  , Doktor Vedat Günyar a , Silifke Belediyesine , Silifke Kaymakamlığına , Taşucu Kaymakamlığına, Taşucu Liman Başkanlığına , Antalya Büyükşehir Belediyesi ne , Finike belediyesine, Rosatom Kurulusuna teşekkür ederiz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster