Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 10 Haziran 2024 39 Görüntüleme

Uluslararası Ashab-ı Kehf Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Mescid-i Aksa Müzesi” Açıldı

Tarsus Uluslararası Ashab-ı Kehf Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni bir kültürel mekâna ev sahipliği yapmaya başladı.

İngilizce öğretmeni Esra Yurttaş Yılık tarafından okul içerisinde kurulan Mescid-i Aksa Müzesi ve Sergi Salonu, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kurdele keserek müze ve atölye olarak da faaliyet gösterecek sergi salonunun hayırlı olmasını diledi.

Mescid-i Aksa Müzesi ve Sergi Salonu, iki kısımdan oluşan bir alanda yer alıyor. Burada, Mescid-i Aksa’nın belirli oranda küçültülmüş orijinal maketi ile birlikte Mescid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili resimler, broşürler ve tanıtıcı posterler sergileniyor. Açılış töreninde Vali Pehlivan, sergi salonunu gezerek yapılan çalışmaları yakından inceledi.

Vali Pehlivan, Mescid-i Aksa’yı iki kez ziyaret etmiş olan ve orası hakkında araştırmalar yapan İngilizce Öğretmeni Esra Yurttaş Yılık ile bir süre sohbet etti. Yılık, yapmış olduğu maket üzerinden Mescid-i Aksa hakkında bilgiler verdi.

Yılık, Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü ziyaretlerinde yaşadığı olaylardan ve Filistin’de yaşayan Müslümanların çektiği eziyetlerden duyduğu üzüntülerden etkilenerek bu maketi yaptığını ifade etti. Amacının, öğrencilerine Mescid-i Aksa’yı ve çevresini bu maket üzerinden anlatarak, tarihi gerçeklikler doğrultusunda öğrenmelerini ve orayı manevi olarak sahiplenmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Vali Pehlivan, Yılık’ın Kudüs, Filistin ve Gazze ile ilgili yazdığı çocuk kitapları hakkında da bilgiler aldı ve yapılan bu çalışmaların önemini vurguladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster