İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Spor 10 Ocak 2024 48 Görüntüleme

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI 2023-2024 DÖNEMİ MERSİNDE BAŞLIYOR

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 07 Şubat 2024 tarihinde başlıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı 18.04.2019 yılında imzalanan iş birliği protokolü ile 81 ilde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’ 2023-2024 eğitim öğretim dönemi il geneli 37.174 ilkokul 3. Sınıf öğrencisi 07 Şubat-14 Haziran 2024 arasında test ve ölçümleri yapılacak.
İki bakanlık arasında 2019 yılında yapılan işbirliği protokolü ile bugüne kadar Mersin geneli 98.331 öğrenci Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında taramadan geçirilerek içlerinde yetenekli olanlar meyilli oldukları branş eğitimlerinin ardından Türk sporuna kazandırılmıştır.
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı öncesi taramaları yapılacak olan ilkokul 3. Sınıf öğrencilerinin katılımlarının arttırılması ve programın tanıtılması amacıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş, Yetenek Tarama Birimi personelleri, Antrenörler ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı değerlendirme, istişare ve planlama toplantısı yapıldı.
Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Antrenörlerin ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinin yarı yıl tatiline kadar ilimize bağlı 13 ilçede bulunan ilkokulların okul müdürleri, öğretmen ve 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programının tanıtım faaliyeti etkinliği başlatılması konuşuldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster