Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 7 Ağustos 2023 85 Görüntüleme

TİYATRO KONUSU BÜYÜYOR “Bakanlık Basın Açıklaması Yaptı”

KÜLTÜR ve TÜRİZM BAKANLIĞI ; “Tarsus Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte sahnelenen özel tiyatroya ait ‘Yıldızlar Altında Bir Yaz Eğlencesi’ adlı oyun Devlet Tiyatroları sahnesinde oynanmamıştır ve repertuvarımızda böyle bir oyun bulunmamaktadır diyerek basın açıklaması yaptı.

TİYATRO KONUSUNA BAKANLIK’ta DAHİL OLDU…

5.08.2023 Cumartesi günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü resmi sitesinde Basın Açıklaması yapıldı.Yapılan açıklamada ; Konunun basına yansıdığı gibi Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunumuz Shakespeare’in “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası” adlı oyunla da bir ilgisi yoktur dendi.

Şimdi gözler HALUK BOZDOĞAN’da…
Önce konuyu özetleyelim, Tarsus Belediyesinin her yaz düzenli olarak, ünlü tiyatrocuları Tarsus’a getirerek Tarsus Mahallelerinde ÜCRETSİZ tiyatro oyunları sergiliyordu. Bu yıl ise yine ünlü oyuncu kadrosuyla getirdiği sanatçılar Tarsus’ta “Yıldızlar Altında Bir Yaz Eğlencesi” adı altında Tiyatro oyunlarını sergilemeye başladı.
Oyunlar sırasında skeçlerden bir bölümüne müstehcen denilerek, önce meclis üyesi suç duyurusunda bulundu, daha sonra Mersin Valiliği Suç duyurusunda bulundu.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise Ağustos Olağan Meclis Toplantısında Türkiye Gündemine de taşınan tiyatro konusu hakkında örnekler ile cevap verdiydi.
Bu günde o örnekleri 1 tanesini yalanlayan bir basın duyurusu ile Bakanlık dahil oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster