Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Spor, Yaşam 23 Haziran 2023 145 Görüntüleme

Team Türkiye Krakow-Malopolska Avrupa Oyunları’nı 2. Gününü 5 Madalya ile Tamamladı

Polonya’da 21 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 3. Avrupa Oyunları Krakow-Malopolska 2023’ün 2. gününde milli takımlarımız 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanırken milli sporcumuz İsmail Keleş Paris 2024 kotası kazandı.

Artistik yüzmede düet teknik disiplininde ülkemizi temsil eden Esranur Yirmibeş ve Nil Talu çifti 157.750 puanla yarışmayı 17. Sırada tamamladılar.

Atıcılıkta, 10m Havalı Tabanca erkekler bireysel yarışmasında İsmail Keleş finalde Alman rakibi Robin Maurice Walter ile yaptığı maçta altın madalya kazanarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotasının sahibi oldu. Yusuf Dikeç ise elemelerde aldığı 575 puan ile finale kalamayarak yarışmayı tamamladı. 10m Havalı Tabanca kadınlar bireyselde ülkemizi temsil eden Şevval İlayda Tarhan ise finalde 197.5 puanla 5.ci olarak yarışmayı tamamladı.

Karatede erkekler kumite -60 kilodaki Olimpiyat ikincisi sporcumuz Eray Şamdan altın madalya kazanırken, kumite kadınlarda -50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu ve -55 kiloda Tuğba Yakan bronz madalya kazandılar. Karate kata erkekler bireyselde ise Ali Sofuoğlu gümüş madalya kazandı. Kadınlar katada Dilara Bozan ve erkekler kumite -67 kiloda Burak Uygur ise elemelerde elenerek yarışmayı tamamladılar.

Kano durgunsu yarışmalarında ülkemizi kadınlar K1 200 metrede temsil eden Hilal Avcı 43.616 derecesi ile yarışı yarı finalde 6. olarak tamamladı. Kano durgunsu erkeklerde ülkemizi C1 200 metrede temsil eden Resül Aydın 43.392 derecesi ile yarışı serisinde 9. olarak, K1 200 metredeki temsilcimiz Emircan Ayaklı 37.000 derecesi ile serisinde 8. olarak tamamladılar.

Bu sonuçlar ile Team Türkiye ilk günü toplamda 5 madalya ile madalya sıralamasında 5. olarak tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster