Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 11 Ekim 2024 9 Görüntüleme

Tarsus’un Genç Fikirleri Yarıştı “Liseler Arası Münazara Şampiyonları Belli Oldu”

Tarsus’ta düzenlenen 2024-2025 eğitim-öğretim yılı Liseler Arası Parlamenter Stil Münazara Yarışması, büyük bir heyecana sahne oldu. Tarsus Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen turnuvada, farklı liselerden öğrenciler kıyasıya bir mücadele sergiledi

Finalde başarı elde eden takımlar, Mersin’deki il finalinde Tarsus’u temsil etmeye hak kazandı. Şampiyon Takımlar Açıklandı

Yarışma sonucunda finale kalan takımlar ve okulları şu şekilde sıralandı:


Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi: Dede Korkut Dinç, Batuhan Süleyman Gürpınar, Boran Canatan, Zehra Nur Yaman
Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi: Utku Aktaş, Samet Önal
İclal Ekenler Anadolu Lisesi: Elif Ulusoy, Elif Efsun Çalık
Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi: Duru Gengeç, Cemile Naz Karabacak
Şehit Vedat Yılmaz Anadolu Lisesi: Bilge Kaan Çelik, Asude Barlasçekiş

Bu takımlar, 29 Kasım – 1 Aralık 2024 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Münazara Ligi İl Finali’nde Tarsus’u temsil edecekler.


Şampiyonlardan Açıklamalar. Yarışmada birinci olan Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi öğrencisi Boran Canatan, zafer sonrası Akkoza Mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, “Dört yıl önce münazara ile tanıştım ve Tarsus’ta birinciliklerimize devam ediyoruz. Takım olarak Mersin’den de kupayla dönmek istiyoruz,” dedi.

İclal Ekenler Anadolu Lisesi’nden Elif Efsun Çalık ise, “Okulumuzu temsil etmek için buradayım. Takım olarak ‘gıda ve besinlerde tavan fiyat belirlenmeli mi?’ konusunu tartıştık ve birinci olduk. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum,” ifadelerini kullandı.

Jüri Üyelerinden Değerlendirmeler. Tarsus Gençlik Merkezi görevlilerinden Meryem Bozkurt, Akkoza Mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, “Kazanan takımları tebrik ediyorum. Öğrenciler beklediğimizden çok daha başarılı bir performans sergiledi. Kardeşlik ve dostluk kazandı,” dedi.

Tarsus’un genç münazırları, şimdi gözlerini il finaline dikmiş durumda. Bakalım, Tarsus’un genç fikirleri Mersin’de de başarıya ulaşabilecek mi?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster