İçel
Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 9 Haziran 2023 86 Görüntüleme

TARSUS’UN ÇEHRESİNE YEŞİL DOKUNUŞLAR

Sağlıklı bir çevreyi ve toplumsal bir buluşma noktasını temsil eden Park ve Yeşil Alanları Tarsus’a kazandıran Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kırklarsırtı Mahallesi’nde bir açılışa daha imza attı.

Başkan Bozdoğan “Ciddi bir şekilde yeşil alan sayısını artırmaya çalışıyoruz. 45 tane yeni park yapıldı. Tarsus’ta tek bir tane koruluk alanı yoktu. 4 yılda 50 tane koruluğun yapılması cidden önemli bir rakam. Ama burada bizim tek bir amacımız var. Nerede bir boş yer olursa bir an önce yeşil alana çevirmek, halkın isteğine göre hareket etmek. Her zaman söylediğim bir söz var Tarsus Belediyesi’ndeki para halkın parası.” dedi.

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’a 45 park ve 197 bin metrekarelik yeşil alan kazandırarak Tarsus’ta açılışlarına devam ediyor. Bu kapsamda Kırklarsırtı Mahallesi’ne park ve yeşil alanın açılış törenini gerçekleştirdi. Gönül dolusu sevgi ve emekle hayat bulan açılışları Tarsuslulara için hayata geçiren Bozdoğan her gün 1 açılış ile kente hizmetlerini sunuyor.

 

 

TARSUS’TA YEŞİL ALAN ORANI 9.2’DEN 13.2’YE ÇIKTI

 Tarsus’un yeşil alan oranının artığını belirterek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kentimiz büyük bir kent. Artık 440 bine ulaşan bir nüfusa sahip bir kent. Büyük göçler alıyor. Durmadan gelişen bir kent. Bizim de tabii böyle bir kentte en büyük hayalimiz büyük metropollerin düştüğü tuzağa düşmemek. Şunu takdir edersiniz ki İstanbul gibi yerde yeşil alanların betona oranı 2.2. Tabii bu gittikçe insan sağlığını daha kötü bir şekilde etkiler. Göreve geldiğimizde Tarsus’taki oran 9.2’ydi. Şu an 13.2’ye çıktı.” dedi.

“BU KENTTE, BU PARA HALKIN PARASI”

Kentin nefesi olan yeşil alanları her daim artıracağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Ciddi bir şekilde yeşil alan sayısını artırmaya çalışıyoruz. 45 tane yeni park yapıldı. Tarsus’ta tek bir tane koruluk alanı yoktu. 4 yılda 50 tane koruluğun yapılması önemli bir rakam. Ama burada bizim tek bir amacımız var. Nerede bir boş yer olursa bir an önce yeşil alana çevirmek, halkın isteğine göre hareket etmek. Her zaman söylediğim bir söz var “Tarsus Belediyesi’ndeki para halkın parası”. Halkın parasını da aktif bir şekilde halk için kullanımı benim en büyük isteğim. Yani başkan şunu istedi bu yapıldı değil, halk istedi. Halkın isteğine göre yapıldığı olayı benim için daha önemli. Tabii bunda başı çeken muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü muhtarlarımız aslında mahallenin belediye başkanı. Bir muhtarın sözü belediye başkanının sözüdür. Çünkü onlarla birlikte yol yürüyoruz. Bizim başarısızlığımız, muhtarların başarısızlığıdır. Muhtarların başarısızlığı, belediye başkanının başarısızlığıdır. Ama bir gerçek var artık. Bu kentte, bu para halkın parası. Bana düşen de halkın parasını daha çok artırmak.” diyerek Tarsus’un gelişmesi için her şeyi yapacağını dile getirdi.

“BURANIN İL OLMASI GEREKİYOR”

Tarsus’un il olmasını için mücadelesini sürdüren Başkan Bozdoğan sözlerine devam ederek, “ Meclisi takip ediyorsunuzdur. Türkiye’deki hemen hemen tüm illerin hepsinin üzerinde devasa bir bütçesi olan Tarsus’tur. Bazen Tarsus ilçesi demiyorum, ili diyorum. Bunu kasıtlı olarak söylüyorum. Çünkü herkesin bu konuda birlikte hareket etmesini gerçekten çok istiyorum. Buranın il olması gerekiyor. Tarsus’un kararını ne Mersin verir, ne Adana verir, ne de Ankara verir. Tarsus’un kararını Tarsus verir.” dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN BÜTÜN PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYOR

Tarsus’a yapılan projelere değinen Başkan Bozdoğan “13 yıldır bir havalimanımız var. Hala açılmadı. Sahil bandı projesi var. Dört bakan değişti. Beşinci bakan da geldi. Yedi defa tören yaptılar. Sonuçta hiçbir şey yok. Sahil bandı projesinin sadece adı var. Düşünün, bize yapamazsın dediklerinin her birini yaptık. Tren yolu alttan geçemez dediler, geçirdik, sahil açılmaz dediler, açtık. Ve şu anda çok ciddi bir sahil yapılıyor. Emin olun Tarsus’un büyüklüğünde bir sahil kent olacak. Bu bizim yerimiz. Tarsus’un yeri ve Tarsus’un denize kavuşması artık 7 dakikaya indi. Çift yol yapıldı, bütün yolların tek tek plaja açılması için asfalt haline getirdik. Ama burada tek bir isteğim var. Tarsus halkı olarak hakkınızı koruyun. Bu sizin hakkınız. Burada bir gerçek var. Halk ister, halk kendi isteğini de yerel yönetimle, muhtarlarıyla yaptırır.” şeklinde konuştu.

“BİZ BİRLİKTE OLURSAK BAŞARIRIZ”

Tarsus Belediyesi’nin kaynaklarının güçlenmesi için çalışmalar yapan Başkan Bozdoğan, “Bugün suyumuzda güneşimiz de var. Düşünün, Tarsus Belediyesi’nin en büyük karından biri aylık olarak gelen güneş enerji sistemleri. Ek kaynakları yaratıyoruz. Özellikle açtığımız marketler olsun bunların her biri hem halka ucuz, hem de belediyeye katkıda bulunuyor. Yani açık konuşmak gerekirse biz birlikte olursak başarırız. Biz bize yeteriz ve sizlerden en büyük ricam da bu.” diyerek herkese teşekkür etti.

Ayrıca Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük ise mahallesine kazandırılan yeşil alan ve park için Başkan Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster